HTML

Nőkovács

A női viselkedésről fogok írni,az elkövetett hibáinkról. Férfiakat megkérdezve.:-)

Friss topikok

  • Vaki Vaki: @Nőneklenni: Valami komoly tudós ember írásában volt az információ, miszerint ugye a törzsfejlődés... (2021.05.25. 16:02) Ha a férfi hallgat 3.:-)
  • Sipi81: Nekem tetszett a bejegyzés. Az erős nőről mindig ez jut eszembe, amikor Boldizsár Ildikó volt rége... (2020.07.27. 23:43) Az erős nő

Címkék

Amilyen a mosdó...

2014.03.19. 13:25 Nőneklenni

Sokszor hivatkozunk erre, élünk e szerint.

Én csak részben értek ezzel egyet.:-)

Pozitív vonatkozásával mindenképp egyetértek.

Ha udvarias vagy, Veled is udvariasak, ha tiszteletet mutatsz más felé, Te is ugyanazt kapod és lehetne folytatni a sort.

Ez a része tőled ered. Ebben az esetben Te adsz először.

Nem kell különösebb képzettség ahhoz, hogy az ember megértse a különbséget.

Pl.ha valaki segítséget kér és azt mondja:

- Elnézést,megmondaná merre van a...?

vagy produkál egy:

- " Hé paraszt, melyik út vezet Budára?" -stílusú mondatot.

Senki nincs, aki szívesen segít egy udvariatlan embernek.

Ha nyugodtan , vagy mosolyogva közelítesz valakihez, legtöbb esetben azt kapod vissza. Ha mogorva arccal, lekezelő viselkedéssel, akkor valószínűleg azt.

 

Néha mégis előfordul, hogy hiába vagy udvarias, a válasz udvariatlan.

Hajlamosak vagyunk ilyenkor mi is udvariatlanul reagálni és előfordul, csúnya vitába torkollik a párbeszéd.

Ennek mi értelme van? Egy indulatoktól fűtött vitában senki sem fogja jól érezni magát.

Akár ordíthatsz is. A másik fél is. Mit bizonyít ez? Szerintem csak azt, ki tud hangosabban ordítani, nem azt, kinek van igaza. Csak mert ordítasz nem lesz igazad.

Ebben a helyzetben különösen fontos a higgadtság megőrzése. Ha Te higgadt vagy, előbb-utóbb lehiggad a másik is. Ha más nem, legalább Veled szemben, mivel egyedül hagyod az indulataival, nem leszel partnere a vagdalkozásban.

Hagyd rá!

Lehet, holnap nem lesz indulatos.:-)

 

Mivel az internet szinte mindenhol elérhető, nagyon jó terepgyakorlatnak is lehet használni.

Nem kell direkt keresni a konfliktust, óhatatlan, hogy találkozik vele az ember. Ha találkozol, akkor gyakorold a higgadtságot! 

Tudom, nem mindig könnyű. Azaz az elején nem könnyű.:-)  Nagyon rosszul tud esni a támadó hangvétel, az igazságtalanság.

De ha megtanulod azt, minden ilyen megnyilatkozás mögött nem Te vagy, hanem a másik fél lelkiállapota, lehet, nem is Neked szól, csak rosszkor voltál rossz helyen, akkor eljutsz oda, hogy nem fog sérteni 1-1 indulatos válasz.

Nem könnyű mindig higgadtnak maradni. Akkor sem, ha már rutinosabb vagy ebben. Akkor hagyd ott a gépet, szellőztesd ki a fejed, higgadj le!:-)

 

Azt is jó, ha tudod, ha valaki leszólja a másikat, minősíti, valójában arról szól, így akar fölé kerekedni. Ilyenkor is a minősítőben van zűrzavar, ha nincs is vele tisztában. Lehet, hogy nagyon határozottnak tűnik, nagyon erősnek, de nem az.:-)  Az erő nem azonos a verbális agresszióval. Hanem pontosan ellentéte.:-)

 

Így hát ne támadj ha lehet, soha!:-)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nokovacs.blog.hu/api/trackback/id/tr215869210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása