HTML

Nőkovács

A női viselkedésről fogok írni,az elkövetett hibáinkról. Férfiakat megkérdezve.:-)

Friss topikok

  • Vaki Vaki: @Nőneklenni: Valami komoly tudós ember írásában volt az információ, miszerint ugye a törzsfejlődés... (2021.05.25. 16:02) Ha a férfi hallgat 3.:-)
  • Sipi81: Nekem tetszett a bejegyzés. Az erős nőről mindig ez jut eszembe, amikor Boldizsár Ildikó volt rége... (2020.07.27. 23:43) Az erős nő

Címkék

„Köszönet”

2014.08.03. 16:41 Nőneklenni

„Köszönet”

Mivel a csapból is az folyik, mennyi mindent köszönhetünk a női egyenjogúságért vívott küzdelemnek, hogy a feministák mennyi mindent tettek a nőkért, elgondolkodtam.
Nem szívesen mélyedtem el a témában, számomra bőven elég volt a híradásokból látni feminista csoportok megbotránkoztató akcióit a templomokban, a férfiakat köpködő női hordák látványa, a kasztrálási világnap emlegetése.
És bőven elég volt Merle: Védett férfiak című könyvének elolvasása, amit 20 évig kerülgettem és nem tudtam magam rávenni, hogy elolvassam egészen a közelmúltig. Nagyon nehezen tudtam elolvasni, szó szerint küzdöttem az émelygéssel. 
Akinek kedve van, javaslom, olvassa el!
Ilyen előzmények után mégis rászántam magam arra, hogy belemélyedjek a feministák tanulmányozásába, ha már olyan áldásos tevékenységet folytatnak. Szerintük.
Történelmi visszatekintésre nem vállalkozom, lévén mind a történelmet, mind a statisztikákat fenntartással kezelem, mivel minden irányzat úgy hamisítja, forgatja, ahogy neki tetszik.

Néhány szó a feministákról
Bőven elég volt 2 prominens feminista néhány írását olvasni, akit tömegek követnek vakon.
Mindkét „hölgy” biszexuális/leszbikus.
Egyikük nyitott kapcsolatban élt házasság és valódi együttélés nélkül, válogatás nélkül tartott fenn szexuális kapcsolatot férfiakkal, nőkkel, sőt kiskorú lányokkal.
Ő az, aki törvénnyel szerette volna elérni, hogy Franciaországban eltöröljék a büntethetőségi korhatárt a szexualitással kapcsolatban, ergo büntetlenül lehessen kapcsolata kiskorú lányokkal.
Ő Poulaine Bevauoir.
Másikuk egy leszbikus nő, akit az első férje fizikailag bántalmazott.
Andrea Dworkin.
Nem mélyednék el az életrajzukban, csupán néhány gondolatot közlök tőlük és néhány más feministától, csak hogy lássuk, minek a követésére akarnak rávenni minket olyan nők, akik ilyen előélettel rendelkeznek. Azaz nincs tapasztalatuk normális és egészséges férfi-női kapcsolatban.

Bevauoir:
„Míg le nem romboljuk a családot a család mítoszával együtt, a nők elnyomatása fennmarad.” 
„El kellene tiltani, hogy a nőnek egyedüli hivatása, szakmája lehessen a házasság.” „
„Egyetlen nőt sem szabad felhatalmazni arra, hogy otthon maradjon gyermeket nevelni... Azért nem szabad ilyen választás elé állítani a nőket, mert ha van ilyen alternatíva, túl sok nő fogja választani.”
„A magzat „véletlen burjánzás az anyaméhben, léte nem igazolt.” 

Dworkin:
„ A házasság intézménye a nemi erőszak gyakorlatából fejlődött ki.”
„A heteroszexuális közösülés a tiszta, formalizált kifejezése a női test iránti lenézésnek.”
„„A házasság intézménye a nemi erőszak gyakorlatából fejlődött ki. A patriarchátusban minden nő fia egy potenciális áruló, egy másik nőnek a megerőszakolója és kizsákmányolója.” „

Mary Daly: 
„Ahhoz, hogy az élet fennmaradjon ezen a bolygón, egy fertőtlenítésre van szükség a Földön. Úgy gondolom, hogy ezt egy olyan evolúciós folyamat fogja kísérni, ami a férfi népesség drasztikus lecsökkenését eredményezi.”

MarylinFrench:
„Minden férfi egy nemi erőszakoló...” 

Jilly Cooper:
„A férfi egy háziasított állatfajta és ha kellően keményen kezeljük, akkor sok dologra betanítható.” 

Azt hiszem, ennyi bőven elég ahhoz , hogy rálássunk egy kicsit a feminizmusra.
Normálisnak tekinthető – e az, aki a magzatot ( ő maga is volt magzat) indokolatlan burjánzásnak minősíti? 
Normális – e az, aki a férfit állatfajtának?
Ilyen „nők” után akarunk menni? Nekik kellene bármit is köszöngetni?
A következő posztomban kifejtem, mit kellene nekik köszönni.

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nokovacs.blog.hu/api/trackback/id/tr806570537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2014.08.03. 17:05:51

csak három apró megjegyzés:
1. én nem dicsekednék vele, hogy tájékozódás nélkül mondok véleményt dolgokról.
2. "Poulaine Bevauoir" nem létezik.
3. nem csak radikális feministák léteznek ám a világon.

nnnnnnnnnnn (törölt) 2014.08.03. 20:37:30

@FOUREY: Simone de Beauvoir a ma a legtöbb feminista körében elfogadott gender-elmélet megalapozója, ezért őrá nem lehet azt mondani, hogy szélsőségesnek számít közöttük.

Nőkovács nem dicsekedett azzal, hogy nem tájékozódik, sőt azt írta, hogy belemélyedt a témába.

eulimen_ 2014.08.03. 20:42:21

Mi az hogy Pouline Bevauoir?
Talán Simone de Beauvoire-ra gondolt,de legalább a nevét rendesen le kéne írni,még ha pocskondiázzuk is.Látszik hogy a cikkíró mennyire tájékozott a feminizmussal kapcsolatban...Bár ez inkább általános műveltség...

nnnnnnnnnnn (törölt) 2014.08.03. 21:10:40

@eulimen_: Neked se sikerült rendesen leírnod. A neve ugyanis Beauvoir, nem Beauvoire.

Mennyiben pocskondiázó a cikk? Meg tudnád cáfolni az állításait?

eulimen_ 2014.08.03. 22:09:30

@Németberta Péterné:
az enyém elütés nem tudatlanság...
ˇnyitott kapcsolatban élt házasság és valódi együttélés nélkül, válogatás nélkül tartott fenn szexuális kapcsolatot férfiakkal, nőkkel, sőt kiskorú lányokkal.ˇ
Senkinek semmi köze hozzá hogy más kivel fekszik le,hányszor és hogyan.Számtalan nagy férfi művész volt a történelem során aki finoman fogalmazva "szerette a női nemet" és olyan is aki meleg volt. Mégsem esnek ezért neki Picassonak, Chaplinnek,Csajkovszkíjnak, Nurejevnek. B. csak azért kap sarat mert nő volt? És a kiskorú lányokkal való viszonya? Könyörgöm ha mindenkit lecsuknánk aki nagykorú létére 18 év alatti lánnyal szexelt a fél ország eltűnne (jobbára a férfi fele...)

nnnnnnnnnnn (törölt) 2014.08.04. 01:26:25

@eulimen_: Elhiszem.
Picassoék nem akartak a családok legbelsőbb magánügyébe beleszólni az eszméikkel. Beauvoir viszont a férfiakról, nőkről, családokról is írt, gondolataira egy elmélet épül, tehát igenis érdekes, hogy miképp élt mondjuk családi életet, vagy mennyiben volt rendben a nemi identitása.

30 év felettiként, tanárukként élt nemi életet tizenéves lányokkal, ez már nem az ártatlan magánügy kategória - se férfinál, se nőnél.

Nőneklenni 2014.08.04. 14:34:36

Kedves hozzászólók!
Szerintem a tények nem pocskondiázás. :-)
Felesleges itt hörögni.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2014.08.07. 23:19:31

A feminizmus, ahogy az alábbi könyvecske fogalmaz, "forradalom a paradicsomban".

therawness.com/AFP.pdf

Liquid_Night 2014.09.15. 01:38:36

Ezt a fajta feminizmust szomorúnak és szánalmasnak találom, szimplán emberileg. A történelemben kismillió példa van arra, hogy a frissen felszabadult elnyomottak milyen ütemben tudnak megint mások még vadabb elnyomóivá válni, nos itt ugyanez van...talán nem nemi/emberi suttyóságról van szó, hanem arról, amikor egy csoportnak még nincs más mintája...és már bosszút álli sincs kin? Talán a megszabadulás sem instant dolog végül.

S. de Beauvoir-t viszont védelmembe kell vennem, vagy inkább szeretném megértetni/érteni a vadhajtást: tudni kell, hogy neki volt egy kedves gyerek- és kamaszkori barátnője, aki öngyilkos lett, mert ő is ki akart törni, de nem tudott szabadulni a családja, és az anyja fojtásából. S. d. B. sokáig magát is felelősnek tartotta ezért, számomra érthető, hogy egy ilyen traumával valaki miért keresi szexuálisan a valamikori barátnőjét talán...illetve nekem ez a konyhapszichológus teóriám. + ebben Sartre, avagy "nem társat, hanem tettestársat keresek" bácsi keze is benn volt, a büszke feminista Simone rendszeresen vitte haza a hamvas fiatal lányokat a púpos és ronda kujon kedvére...

Egyébként érdekes, a magzatról, meg a barátnőről jut eszembe, azokban a törzsi kultúrákban ahol mellet sütnek forró kövekkel hogy ne nőjön túl nagyra, meg nagyajkat és csiklót metélnek, ott a kislányokkal nem a férfiak csinálják ezt de facto, hanem a saját anyjuk, meg a falu többi nője...

Pixynor 2014.10.30. 15:28:47

Én csak egyet mondanék az egészhez: ha a feminizmus sosem lett volna, én és a fiam már régen éhenhaltunk volna. Ilyen szélsőséges eszmékre a férfiak is képesek a nőkkel kapcsolatosan. Hány nőket elnyomó kultúra létezik a mai napig? Elég az arab és indiai nők sorsát tanulmányozni egy kicsit.

Nőneklenni 2014.11.18. 12:18:35

Kedves Pixynor!

Javaslom, tanulmányozd a feminizmust és Merle Védett férfiak című regényét szintén javaslom olvasásra!
Az első gondolatom az volt téged olvasva, ha így haladunk- követjük a feminista eszméket- , csodaszámba megy ha természetes úton születik gyerek.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2014.12.07. 17:51:57

@Pixynor:

Kedves Pixynor, az összes női felmenőd ragyogóan túlélt több tízezer éven keresztül bármi féle feminizmus nélkül. Most viszont a történelem során először belátható közelségbe került az a pont, amikor a férfiak megtagadják majd, hogy a nőket (és fattyaikat) kollektíven eltartsák (gondolok itt elsősorban a közszférás bújtatott munkanélküliségre).
Na majd akkor jössz csak rá igazán, mi a különbség patriarchátus meg feminizmus között.

Pixynor 2014.12.07. 21:41:17

@don Fefinho: "Na majd akkor jössz csak rá igazán, mi a különbség patriarchátus meg feminizmus között. "
Életemben nem tartott még el férfi, nincs mire rájönnöm.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2014.12.09. 03:36:46

@Pixynor:

Közvetlenül vagy közvetetten, de férfiaknak köszönheted, hogy nem nyomorogsz. Mi tartjuk fenn azt az állapotot, ami ezt lehetővé teszi. Trópusi virág vagy egy grönlandi üvegházban. Önállóságod és függetlenséged illúziója az őrök, kertészek munkájának függvénye. Ha mi eldobjuk a lantot, Szomália progresszív vívmányai házhoz jönnek.

Márpedig modern, feminizmuson nevelkedett, Szex és New Yorkon meg Született feleségeken pallérozott öntudató új nőink sajnos egyre nagyobb tömegekben és egyre nagyobb intenzitással tesznek meg ezért mindent.

Persze vannak még ritka kivételek, de róluk három dolgot érdemes tudni:
1. - vannak
2. - ők kivételek, nem ők a norma
3. - igen ritkák

Pixynor 2014.12.09. 06:50:47

@don Fefinho: na azért nyilván jóleső érzés ezt Neked így gondolni. Tedd ezt akkor, de azért ez ma már nemigazán állja meg a helyét. És valahol nem hinném el, ha a férfiak úgymond kivonulnának, akkor itten Szomália lenne.

De persze, nyilván van a nőknek egy rétege, akiről Te is beszéltél, a szekszésnyújorkos réteg. Ebben egyet értek, de ezeket a hölgyeket a férfiak a mai napig nagyon szívesen kiszolgálják, mert tetszik nekik, hogy egy eléggé reprezentatív hölgy feszül mellettük, amolyan trófeaként a többi pasi számára. Ezeknek a hölgyeknek ma sem kell túl sokat tenniük, hogy boldoguljanak, elég csak a külsejükkel foglalkozni, amire megkapják a megfelelő juttatást a férfiaktól.

De igen, nem ez a többség, bár egyre többen vannak, mert a nők hülyék lennének dolgozni, ha egy feszes fenékkel többet kapnak a pasikuktól, mint amiért én dolgozom. :)

Pixynor 2014.12.09. 18:36:54

@don Fefinho: köszönöm, elolvasom, but who is JB?

2014.12.10. 21:03:51

@Pixynor:
"nem hinném el, ha a férfiak úgymond kivonulnának, akkor itten Szomália lenne"

Gondold végig, hogy ma kik működtetik az erőműveket, kik bányásszák a szenet, olajat, gázt, kik csinálnak az olajból benzint meg gázolajat illetve műtrágyát, kik építik az utakat és épületeket, kik találják fel a találmányok 98%-át, kik hordják el a szemetet a kukásautóval, kik mennek be a tűzbe másokért, kik javítják meg a mosógépet és a vízmelegítőt, és még sorolhatnám.
Utána gondolj abba bele, hogy ha holnap reggel ezek az emberek elutaznak a Holdra nyaralni (telelni) fél évre, akkor fél év alatt hányan halnának meg az ittmaradottak közül:
- Hány ember fagyna meg a télen fűtés nélkül?
- Hány ember halna éhen mert nem lenne jármű, ami elvinné hozzá a kaját?
- Hány ember nélkülözne, mert nem lenne áram?
- Mekkora szeméthalmok lennének a városokban, ha nem lennének kukások (és kukásautók sem üzemanyag nélkül).
- Hány eszköz menne tönkre amit nem lenne ki megszereljen (bár áram nélkül emúgy sem működnének)?
- Hogyan nézne ki egy várostűz vagy egy bármely más jellegű katasztrófa?

Utána ha ezt végiggondoltad, rájössz, hogy ha holnap a férfiak itthagynák a világot egy időre, akkor hetek alatt milliók halnának meg az ittmaradottak közül a tél közeledtével.

Majd eljátszhatunk a gondolattal, hogy mi lenne, ha a nők mennének a Holdra:
- Radikálisan kisebb lenne a bürokrácia és áttekinthetőbb lenne a közigazgatás (nem lenne annyi kivétel a különböző szabályoknál).
- A gyereknevelésre át kellene csoportosítani embereket. Persze attól, hogy egy évig nincs iskola, még nem dől össze a világ.
- Az egészségügyi ápolás kicsit megsínylené, de mivel az orvosok nagyobb része azért még férfi, ráadásul a férfiak kisebb mértékben veszik igénybe az egészségügyi rendszert, ezért nagy problémát nem okozna.
- A szociális rendszerben dolgozók jó részét (pl. szociális munkás, stb.) nélkülöznünk kellene, de mivel ezek az emberek egyébként is elsősorban a nőket támogatják ma is, sokat nem rontana a hiányuk.

Kihagytam valamit?

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2014.12.11. 16:38:10

@zombigyilkos:

Na igen, az ilyen jaj de nagyon öntudatos és jaj de nagyon önálló nők egy jó része gyakorlatilag bújtatott munkanélküli (cocjológus bőcsészdiplomával), akinek a "fizetését" az agyon szapult férfiak által befizetett adóból dobják össze. Dolgoztam közszférában, három férfira jutott harminc nő, de bármely nyolc eleminél bonyolultabb művelethez nekünk kellett körbeugrálni, mert hiába szerepelt a hölgyek munkaköri leírásában ez, az, s amaz, gyakorlatilag senki nem értett semmihez. Aztán ugye bármelyikük monitorján az esetek 90%-ában vagy winamp, vagy facebook, vagy pasziánsz volt megnyitva, elvétve találkoztunk csak a munkakörükbe vágó szoftverrel, és persze azt is mi állítgattuk nekik.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2014.12.11. 16:44:31

@don Fefinho:

Arról nem beszélve, hogy mindezt dekára ugyanazért a havi bérért, úgy, hogy ők pontban 4-kor eldobták a körömreszelőt, mi meg adott esetben ott rostokoltunk még hibaelhárítani egy-két órát pluszban.

Nőneklenni 2015.01.27. 10:50:08

@Pixynor:
Én is ahhoz csatlakozom, hogy ha a férfiak kivonulnának, vakarhatnánk a fejünket.

És ahhoz, egy valamirevaló férfinak kevés a reprezentatív külső.
Tudom, hogy sokaknak elég, de egy elviselhetetlen, primitív de szép nővel nem nagyon szeretnek villogni. :-)

Nőneklenni 2015.01.27. 10:52:05

@don Fefinho: Kifelejtetted még, hogy mi a munkaidőben a pasziánszon kívül elintézünk egy csomómás dolgot is. :-D
Pl. megbeszélés a fodrásszal, iskolai, óvodai, banki ügyintézés, vásárlás.
Igazad van. Kár ezt vitatni, így van.
süti beállítások módosítása