HTML

Nőkovács

A női viselkedésről fogok írni,az elkövetett hibáinkról. Férfiakat megkérdezve.:-)

Friss topikok

  • Sipi81: Nekem tetszett a bejegyzés. Az erős nőről mindig ez jut eszembe, amikor Boldizsár Ildikó volt rége... (2020.07.27. 23:43) Az erős nő

Címkék

Igazi férfi :-)

2015.06.28. 12:52 Nőneklenni

Visszatérő témám, mivel sajnos folyamatosan ebbe az elvárásba botlom. :-)

Úgy érzem, nem lehet eleget beszélni erről.  Arról, hogy nem elvárunk, nem másra mutogatunk, hanem elgondolkozunk. Magunkról. Utána lehet szélesebb körben.

 

Az igazi férfi

 

Folyamatosan zajlik az „igazi férfi „ hajkurászása elnevezésű tömegsport.

Szinte nincs nap, hogy ne kerüljön elém poszt, fotó, amely erről szól.

Emellett ha megjelenik valamilyen férfiakkal kapcsolatos kiírás, tömegével jelennek meg a „nők” és verik az asztalt kommentek formájában, „hol vannak az igazi férfiak?” , „nincsenek igazi férfiak”, a férfiaknak hogyan kellene viselkedniük etc.

Mondják ezt tömegesen olyan „nők”, akik képtelenek Nőként viselkedni.

Lexikont meg lehetne tölteni annak boncolgatásával, miért olyanok a férfiak amilyenek (és persze miért olyanok a nők, amilyenek),ennek társadalmi, történelmi okairól.

Egy szegmenset ragadnék ki ebből, ami véleményem szerint jelentős ok a viselkedések megváltozására.

Ez pedig a csak az anyák által nevelt fiú/férfigeneráció. Az utóbbi évtizedekben rengeteg a válás, szinte mindig az anya neveli tovább a gyerekeket, sok esetben teljesen kizárva az apát,így a férfimintát is az életükből.

Sok esetben – azt gondolom – anyák a fiúgyerekekben egyfajta férfipótlékot is látnak. Nevelik olyanra, amit elvárásaik szerint nem kaptak meg a férfiaktól.

Az elvárásaink pedig nőiesek. Így evidens, hogy kinevelünk elnőiesedett férfigenerációkat.

Én személy szerint „igazi férfi” példákat szinte csak az idősebb férfigenerációban látok, nagy ritkán 1-1 üdítő fiatalabb kivétellel.

Mi nevelünk egy anyuka egyetlen fiacskája, sosem felnövő, sosem felelősséget vállaló, helyettük nőként mindent megoldó férfifélét.

Summa summarum: óriási a felelősségünk abban, milyen férfit faragunk a fiainkból. Nem háríthatjuk másra, a férfinemre, hisz egyedül, nőként, női gondolkodással, női elvárásoknak megfelelően neveltük.

Visszatérve az igazi férfi hajkurászására.

Tessék mondani, milyen igazi férfit akarunk, ha mi sem vagyunk igazi nők?

Mit kezdenénk vele?

Az igazi férfiak messzire kerülik a saját maguk által ma nőjének nevezett „nőket”.

Mi nem kérünk, hanem követelünk.

Nem adunk, hanem elvárunk.

Nem érdeklődünk, hanem megmásíthatatlanul kijelentünk.

Mi nem várunk, hanem hajkurásszuk, becserkésszük, megszerezzük a férfiakat.

Aztán ha nem tetszik, amit megszereztünk, kidobjuk.

Nem tudunk segítséget kérni tőlük.

Nem tudjuk értékelni az udvariasságot (szélsőséges esetben nekik is esünk, ha le akarnak segíteni a villamosról).

Nem tudjuk éreztetni, hogy szükségünk van rájuk (mi mindent megoldunk, elintézünk)

Nem figyelünk oda rájuk, csak a saját elvárásainkat rikácsoljuk.

Nem tudunk viselkedni, sok esetben – nyilvánosan- alázzuk meg őket.

 

Ne gondoljuk már azt, hogy egy kapcsolat abból áll, hogy kimossuk a zoknijukat, vagy főzünk – jó esetben- egy vasárnapi ebédet! Manapság minden férfi képes ezekre.

Ezt anyáiktól is megkapták. Nem pótanyára van szükségük. (de, tudom, hogy sokaknak igen, itt visszautalok az elsőbe kezdésre, konkrétan a saját felelősségünkre)

 

Tehát ha igazi férfit szeretnénk, annak nem az a módja, hogy habzó szájjal bíráljuk, alázzuk őket, hanem az, hogy megtanulunk Nőként viselkedni.

Nem mindenható, mindent megoldóként kell viselkednünk, hisz nem vagyunk azok.

Az udvariassági formákat tanuljuk meg, tanuljuk meg elfogadni!

Ha segítségre van szükségünk, tanuljunk meg kérni! Szépen, udvariasan.

Figyeljünk oda rájuk! Mit szeretnének, hogyan éreznék jól magukat és egyáltalán, mi a véleményük dolgokról.

 

Nem kell semmi kivitelezhetetlent tenni, egyszerűen arra gondolni, mi mitől és hogyan éreznénk jól magunkat egy kapcsolatban.

Ha valaki követelőzik, nem.

Ha nem figyel ránk , nem.

Ha nincs szüksége ránk- láthatóan- , nem.

Ha megaláznak, nem.

Lehetne sorolni.

A férfiak is így működnek.

 

Kezdetnek mondjuk, ha férfiakról szóló fotót, véleményt látunk,hagyjunk fel a degradáló kommenteléssel!

 

Első lépésnek megteszi. J

122 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nokovacs.blog.hu/api/trackback/id/tr647580014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mészáros Laci 2015.06.29. 10:18:50

Márai Sándornak van erről egy szívbemarkoló könyve.

jimmywhite 2015.06.29. 10:23:30

@medali: Teljesen egyetértek! Minden más csak "függő" viszony..

makkospacal 2015.06.29. 10:37:32

Az én életemben az "elvárásos" résznél akadtak problémák.
Elvárós hölgyek! Ne elvárjatok, hanem kérjetek. Egy kapcsolat ne legyen akadályverseny / leckéztetés a férfi felé, hanem együttműködés.
Többségünkkel lehet együttműködni - az működik. Az elvárás ellentétes hatású.

Aki nem tudná: olyan férfi nincs, aki ha kell "legyen macsó, erős, oldjon meg mindent", de ugyanakkor amikor épp úgy kívánjátok, legyen érzelmes, cuki, és oldjon meg nőies dolgokat is. Valahol a két véglet között van az ideális egyensúly.

Ha el akarok menni sportolni, akkor ne azzal a hangsúllyal mondjátok, hogy "jóóólvan mennyé" (tudjátok jól miről van szó)
Legyen nektek is hobbitok, ami csak a tiétek és ne saját sanyarú sorsotokon keseregjetek.

A mi "elvárásaink" felétek sokkal egyszerűbbek és jóval kevesebb van belőle. Tudom ilyenkor kapom azt, hogy "igénytelen vagy", meg hogy "te ennyivel is beéred?"... Van sapka, nincs sapka...

Ezt azoknak a hölgyeknek írtam, akikben kicsit felborult a férfi / női hormon arány ;) (egy idő után természetes, de 30 alatt csak egy ellesett viselkedésforma)

Túl egyszerű az élet, sok idő van picsogni, mert nem kint a földet túrjuk egész nap... örüljünk neki.

Shadowland 2015.06.29. 10:39:40

@jimmywhite: "Az igazi férfi nem fél a haláltól, a fájdalomtól" Ez mekkora egy baromság! Az élet nem egy kurva akciófilm!

A férfiak nem Szuperhősök, hanem emberek. Ugyanúgy félnek és félhetnek is a haláltól, a fájdalomtól mint bárki más. Attól még nem lesz valaki kevesebb, mert a halála percében fél. Hol élsz te? LOL!

Mészáros Laci 2015.06.29. 10:46:13

@jimmywhite:

érdekes volt olvasni, köszi.

jimmywhite 2015.06.29. 10:53:17

@Shadowland: Ilyen nincs is (pont ezt a választ vártam, elég gyorsan meg is érkezett! :))...de nem is ez a lényeg, hanem a törekvés! Jó lenne ha a hölgyek és fordítva a férfiak is látnák a roppant nagy elvárások közepette, hogy ez nem így működik. Adott egy férfi-nő kapcsolat ami alapul egy érzelmi és bizalmi köteléken, ami addig tart amíg együtt fejlődnek..

Persze lehet félni haláltól és sokkal "kisebb" dolgoktól, mert emberek vagyunk egy csomó hozott és tanult dologgal, és elsősorban magunkkal kellene foglalkozni, mint a másik nemet számon kérni!

ÜljleBélámszeggyélevest 2015.06.29. 11:13:43

@sas70: igazad van. Mindenkinek megvan a szerepe, de alapvetoen onjaro, erzelmileg onellato szabad individiuumok kozt lehet jo kapcsolat. Nekem sok jatszmas, meg "fuggo" kapcsolatom volt (ferfi vagyok), mire eljutottam idaig. A mocskosszaju,modortalan mosogepszerelo ezt soha nem fogja felfogni, beloluk van tobb.

Cyrus Sabien 2015.06.29. 11:14:56

@jimmywhite:

+1
Olyan ez, mint a becsulet. Ha magyarazni kell akkor biztos nincs.

phaszfej 2015.06.29. 11:16:40

Néha rendet kell vágni a baromfiudvarban.

lékek és ellensúlyok 2015.06.29. 11:28:26

@sas70:
"Az igazi férfi és az igazi nő is a saját lábán áll, önálló és nem pótlékot vagy támaszt keres a másikban, hanem egyenjogú társat."

Te nagyon el vagy tévedve. Egy nő, még ha saját lábán él is, akkor is egyfajta támaszt keres a férfiban. Ez az emberré válásunk része volt, és a nőkben szinte genetikusan van benne ez a reflex és ez valahol mélyen a tudatalattiban még akkor is működik, ha egyébként van saját egzisztenciája a nőnek. Ezért van az, hogy igen, nézik a nők a férfi egzisztenciáját is.

lékek és ellensúlyok 2015.06.29. 11:37:37

@jimmywhite:
"Az igazi férfi keresi a kihívást, és bátor új dolgokba belefogni, vagy új helyzethez alkalmazkodni. Az igazi férfi nem fél a haláltól, a fájdalomtól, a kudarctól. Nem fél a sikertől, a hatalomtól és a nőktől! És nem fél saját magától…"

Hmm. Rövidre fogom, szóval szerinted az igazi férfi egy isten.

További jó keresést.

Void Bunkoid 2015.06.29. 11:43:16

@lékek és ellensúlyok: má' csak abban is egyetértek veled, hogy hiába a 21. század, meg megváltozott értékek, meg már nem az számít, hogy gyorsabban fuss a gazellánál és legyél elég muszklimiska, hogy puszta ököllel vagy bunkósbottal le tudd ütni, de ennek 21. századi változata is még mindig marha fontos - mármint az, hogy egy férfi képes legyen kaját-biztonságot-otthon melegét adni a nőnek. Mégpedig egyetlen fontos dolog miatt.

Ugyan ez is mintha kicsit megváltozott-kifordult volna (lássátok a hétvégi intézményesített USA rendeletet :)), de a férfi-női viszony legdurvább, minden tudat alatti driveja még mindig a szaporodásra való igény.

Az embergyerekek pedig az élővilág talán leggyámoltalanabb, legfélkészebben születő újszülöttei (az erszényesek kivételével, de ők meg ám egy biztonságos erszényben kushadnak addig, amíg úgy nem jönnek elő, hogy szinte már "készek"), és bizony életük első két-három évében marhára az anyukára hárul mindenféle istápolásuk-nevelésük.

Ez alatt az idő alatt pedig igen, apura fog minden dolgozós-kajaszerzős-biztonságteremtős feladat hárulni.

jimmywhite 2015.06.29. 12:15:24

@lékek és ellensúlyok: Igen! És az igazi NŐ is az... Mondjuk én inkább Őt keresem...:D

Bobby Newmark 2015.06.29. 12:38:27

@Void Bunkoid: Semmi nem változott az USÁban a hétvégén, csak a jog.

Nem az ember a leggyámoltalanabb, csak az ember a leghosszabb ideig önállótlan.

SábaSaba (törölt) 2015.06.29. 12:53:14

Ott tart a társadalom, hogy sem a lánynak, sem a fiúnak nincs meg az APAPÉLDA! (Nekem volt. Olyan-amilyen, de nem lelépő és "gyerekgyártó", ami "divat" manapság. Közvetítette apai viselkedésével, beszédével, milyenek a férfiak, felkészített bennünket, gyerekeit, úgyhogy én alaposan felkészültem! Valóban ilyenek a férfiak! Az apukák! Én aztán nem csodálkozom rá a világra!)
Az ANYAPÉLDA általában megvan, mert többnyire az anya marad a gyerekkel hétköznap és hétvégén (van fordított eset is persze, ahol az anya hagyja el a gyerekeit, de ritkább!).
Mert már amerikai típusú "las vegas"-válások vannak, 5 perc alatt lemegy az egész, a "bíróbácsik" így dolgoznak, a férfi(apuka) hadd menjen, fizeti a pert, mert menni akar, aztán a (gyenge!) gyerektartást, és már mehet is, szabad. Új nőnek új gyerekeket "gyárt", aztán ha ott sem jön be a dolog, újra megy! Mert hát egy sem jött össze eddig, kiben is van a hiba?!
Ezt látják a mai gyerekek! 7-10 évente (kritikus évek) menni kell és kész, ja, hát a "szerelem" hív?! Nem megoldani, megbeszélni, engedni, békülni, ezekre időt, energiát pazarolni - szerintük - minek?? (Én láttam a vitatkozó szüleimet, hol egyik szólt, hol a másik. Hol egyik engedett, hol a másik. Sokan elbújnak a gyerekek elől, ne is lássák ezeket a problémákat, apuka-anyuka remekül megvan, aztán meg nem tudják megoldani a saját házasságukban a vitákat. Vagy ágyban oldják meg(!), hát ez is "divat" talán még ma is - egy ideig megoldás, de hosszútávon biztosan nem, megírta már sok szakértő.)
A güriző, kiabáló anya marad, aki néha szelíd, mert ANYAPÉLDA is ő, mesét mond, olvas, megcirógatja a gyerekeit, beszélget velük, meghallgatja őket, vigasztalja őket, tanul velük, leckét kérdez, néha meg szigorú, mert az apai példát is igyekszik megoldani, (Irány aludni, már késő van!), illetve meg is oldja, mert muszáj!Nincs ott az apuka! A szerelő sem akkor jön, amikor kell, s kell a pénz is, mert hát a munkadíjat ki kell fizetni.
Mit lát tehát egy fiúgyerek és egy lánygyerek?? Az apa (FÉRFI) dolgozik és utána lazít, meg magára költ, motorra, hajóra stb., mert ő a pénzkereső, megérdemli!? "Belőlem éltek mind" -mondogatja. Az anya (NŐ) pedig szintén nyilván dolgozik, már nem otthonülő hímezgetők a mai nők, pénzt kers, mint egy férfi, mert gyerektartásból NEM LEHET megélni, néha még egy férfikeresetből sem, s fordítva is igaz, a nő keresetéből sem!
Ezért a férfiak ambivalens módon keresik az érzékeny nőt, s feleségül veszik a pénzest!, hogy ha valami lenne velük, a nőnek ott a fizetése, bebiztosítják magukat, nem kell őket félteni, erre (is) jó a nő! Nem kell főzni-takarítani-mosni-gyereket nevelni, elvégzik a megfizetett "háziszolgák", takarítónő, gyerekcsősz, aztán meg étteremben esznek stb. El sem lehet igazodni a férfiakon sem, aztán panaszkodnak, hogy a nők nem tudnak a nők főzni-mosni-takarítani-gyereket nevelni!
Pedig az "igazi nő, anya" még a női szerepét is ellátja ő maga: főz-mosogat-takarít-gyereket nevel-még tanul is esetleg, hogy még több pénze legyen, ezt látják a gyerekek! Így lesznek ők is nők-anyukák, a fiúgyerek pedig önellátó! S jobbik esetben segítőkész, aki magától is elpakolja a koszos zokniát.
Persze, hogy a lányból férfias nő is lesz így valahol, egymagát ellátni tudó, de belül igenis marad érzékeny NŐ! Aki szeretné, ha nem neki kellene mosógépet szerelnie! Ilyen férfias-apás helyzetekre kell a szerelő, vagy egy nagypapa vagy nagybácsi, vagy egy új apukaféle, jobb esetben a biológiai apuka, aki szintén NEVEL, de ők nem teszik, csak kéthetente (ahogy a jog előírja) elviszik a gyerekeiket wellness-re! Azt közvetítik, hogy a 21. századi apuka maga a SZABADIDŐPARTNER. Ebben kifújt a nevelési tudományuk, azaz egyenlő a nullával. A 21. századi anyuka pedig APUKAANYUKA, így egyben. S a fiú akkor ilyen nőt is keres, aki apukaanyuka. Robotoló férfias nőt. Aztán meg csalódik, mert nem érzékeny a felesége. A lány pedig milyen fiút keressen? Aki szabadidőpartner, aztán elhagyja? De legalább meg tud élni a saját lábán. Hogyan másképp? Milyet mást?
Az a szerencsés, aki a normális életet megkapta, mindkét részről, s talál olyat, aki szintén így élte meg, a "helyes", megfelelő férfi(apa)mintát és női(anya)mintát. Akkor az a házasság működni fog! Igazi férfival és igazi nővel :).
Igaz is a mondás, hogy nézd meg az anyját, vedd el a lányát! De férfiaknál is meg kell nézni az apját, aztán hozzámenni a fiúhoz.
Kussolni pedig senkinek sem szabad! Ha férfi, ha nő, mondja meg a magáét! Vitatkozni tudni kell! De hogy is van ez? A férfiaknak kell a hízelgés, igen, valaki jól leírta, hogy ez kell neki, nem megmondani és/vagy megcsinálni helyette. Az nem baj, ha tudjuk :).
Csak nőként sem mindegyik szeret hízelegni, "becsapni" a másikat, hanem normálisan megkérni a férfit, férjét, de ezek szerint férfiak többségének KELL A HÍZELGÉS. Lekvárban beadni, s akkor működik. Ez az igazi nő, a lekvárt befőző és beetető, s ezek szerint az igazi férfi meg a lekvárt beevő :). Na, jól leírtam. Hajrá, csajok! SábaSaba

232323 2015.06.29. 13:13:10

@SábaSaba: félelmetes, hogy egy - akár összetett mondatokat is alkotni képes (ez már kisebbség!) - "nő" annyira elképesztően sötét, mint Te.

Jézusom.

Nancsibacsi 2015.06.29. 13:16:01

Nem vagyok olyan férfi, akire azt mondanátok hogy "igazi", viszont az is tény, hogy mondjuk ha körbenézek itt az irodában, a 30 csaj közül van 2, akivel bármit is megpróbálnék (ha nem lenne feleségem). Nem a két legszebb, leggazdagabb, legműveltebb - viszont az a 2, akivel tudok 10 percet beszélni, akár napi rendszerességgel, és van miről. A maradék 28-al nincs miről. Most ez lehet hogy engem minősít, de hát nekem már mind11. Viszont ha nem (csak) az én defektem, akkor meg sz.r nekik.

2015.06.29. 13:31:10

Én már jó ideje azt tartom, hogy egy csak egy dolog az ami nélkül nekem pasi nem kell, ez az IQ hogy ne unatkozzak, legyen pezsgés kreativitás a férfiban, és igen én fel akarok nézni rá ezért, minden másban kompromisszum képes vagyok (pocak, hajtalanság, magasság bankszámla, stb., azt külön nem írom le mert az mindkét nemnél alap, az ápoltság)
A másik felismerésem, hogy értsük már meg, hogy nem arra vagyunk mi emberek kitalálva, hogy össze legyünk zárva egy életre, a sejtek is megújulnak, legkésőbb 7 évente, és ez nem hűtlenség (már a szóval is bajom van: ha valaki csak azért marad velem mert a hű, akkor én hajítom ki)ez bennünk van, ösztön ! Ezt a természetes életelemet kötötték gúzsba a házasság-holtomiglan-holtodiglan álsággal. Egy kapcsolat igán tartalmasan legfeljebb 5-7 évig bírja ki, nézzünk magunkba ! Csak emlékezetnék: a házasság vagyonegyesítés volt nem érzelmi börtön, örökre, ami lehetetlen. Utalnék még Popper Péter Lélekrágcsálók című munkájára ! (

Traktoros lány 2015.06.29. 13:33:43

Én egy igazi mai nő vagyok. Vagy férfi. :)

Köldök_szösz 2015.06.29. 14:23:04

Én eddig azt hittem igazi vagyok most meg a végén kiderül hogy nem is létezem? O.o

Köldök_szösz 2015.06.29. 14:27:51

@Terézágyú: sehány mert kb azt írta le hogy minden hibájával, gyengeségével képes szembenézni és megbirkózni
tehát jó hogy nem azt írta hogy halhatatlan bazmeg!

Szalay Miklós 2015.06.29. 14:28:27

Hogy mit nevezünk igazi férfinek-nőnek, azt a (hagyományos) nemi szerepek határozzák meg, melyek ma oldódoban vannak. Az alábbi írásban a nemi szerepekről, azok oldódásáról is lehet olvasni. (A fő téma a nemi különbségek.)

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid052

(A legfelső sor a kép tetején, "Férfi és nő". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le.)

A következőben meg egyebek mellett a nemi különbségek tagadásáról szól, meg arról, hogy ennek mennyi értelme van. (Az írás második fele az érdekesebb, az eleje meglehetősen elvont, azt ki lehet hagyni.)

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid049

(A legfelső sor a kép tetején, "Az ember kétneműsége". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le.)

Peetee 2015.06.29. 14:30:52

@medali: Igaz. Viszont ez a férfi(típus) nem is óbégat a világba, hogy hol vannak az igazi nők, mert így-úgy-amúgy... Ez a nagyon nagy különbség.

Messzi Vetek 2015.06.29. 14:44:45

@jimmywhite: magamra ismertem.
(na jó, a fájdalomtól, a haláltól és a kudarctól félek. meg olykor önmagamtól is.)

Nancsibacsi 2015.06.29. 14:57:43

@drlover: Ezt a 7 éves dolgot magyarázd el mondjuk a 6 éves gyerekednek...

rozsdacirmi 2015.06.29. 14:58:20

én mindig úgy viselkedem nőként ahogy a másik fél férfiként..Ha a másik nyámnyila, bizonytalan, és tesze-tosza, sajnos frusztrált leszek, aztán rosszabbik esetben (főleg ha fontos tétje van pl munka, vagy megoldandó probléma) átveszem az irányítást...de ha azt látom, hogy egy magabiztos, udvarias, nyugodt és megbízható erősebbik nem van a másik oldalon akkor megnyugszom, és tudok nőként viselkedni...ez utóbbiból kevesebb van.sajnos.

232323 2015.06.29. 15:01:08

@rozsdacirmi: én meg nem tudok kevésbé férfiként viselkedni (</öntömjén>), csak mert a másik olyan, amilyen. Ilyenkor ki kell dobni a faszba (átmeneti zavar mindig lehet, az OK).

GQ 2015.06.29. 15:37:20

@232323: szintaktikai hibát vétettél :)

Terézágyú 2015.06.29. 15:40:43

@rozsdacirmi:
"én mindig úgy viselkedem nőként ahogy a másik fél férfiként."

Vagyis mindig a másikon múlik a dolog. rajtad meg semmi.
ha nem tudsz nőként viselkedni az a másik miatt van.

sanyix 2015.06.29. 16:05:11

"Folyamatosan zajlik az „igazi férfi „ hajkurászása elnevezésű tömegsport."

Fordítok: nem jó nekem semmilyen férfi, ezért óbégatok hogy nincs "igazi férfi".

klacus 2015.06.29. 16:50:24

Az igazi férfi, tök mindegy milyen, BMW-ből száll ki. Az ostoba nőnek pedíg nem tűnik fel, hogy 12 éves a verda, addigra túl vannak az orálon az anyósülésen. Ez a tömegsport, nem az érzelmek, meg az intelligencia. Megtalálja a zsák a foltját mindig, felesleges nyivákolni, mindenki úgyis megkapja szépen amit érdemel. :-)

232323 2015.06.29. 17:05:34

@GQ: legközelebb megfuttatom a javac -t post előtt. Ok?

sas70 2015.06.29. 17:26:06

@lékek és ellensúlyok: Aki támaszt keres, az vegyen magának egy pár mankót.
A párom a társam legyen, jóban-rosszban és képes legyen önálló életre.

sas70 2015.06.29. 17:28:56

@Szelid sunmalac: Főzni én is tudok, a mosógépet meg én sem tudom megszerelni, mert nem az a szakmám. Van viszont telefonszámom, tökéletes háztartási gép szervizes, de az asszony is tudja a telefonszámát, nem áll meg az élet, ha én nem tudok telefonálni. De ez csak egy dolog a sokból.

Lóhering a fattyúlovag 2015.06.29. 17:31:57

@Kergelepke:
Femihazugság! Az elvált (gyk: az egyszál pöcsben a hóra kigyakott) apák számára a legnagyobb veszteség, hogy a gyerekeikkel nem tarthatnak igazi kapcsolatot. A kedves mama ugyanis az esetek túlnyomó részében ezt mint zsarolási potenciált használja ki, ezen keresztül veri le mindazt a valós (vagy túlnyomórészt hazug) "sérelmet" amivel (főleg) önmagának, a környezetnek, és a gyerekeknek próbálja megindokolni, hogy miért is lett hirtelen (alig fél-egy évvel egy munkahelyvesztés vagy egy új rómeó feltűnése után) elviselhetetlen brutális fenevad abból az emberből akivel addig olyan nyugisan éltek.

Sadist 2015.06.29. 17:52:26

@SábaSaba: "Ezért a férfiak ambivalens módon keresik az érzékeny nőt, s feleségül veszik a pénzest!, hogy ha valami lenne velük, a nőnek ott a fizetése, bebiztosítják magukat, nem kell őket félteni, erre (is) jó a nő!"

Ezt az égbekiáltó ostobaságot honnan szedted? A férfiakat kurvára nem szokta érdekelni, hogy egy nő mennyire pénzes. Már csak azért sem, mert sokszor együtt jár a törtetéssel, arroganciával, amire egy férfinek semmi szüksége. Ráadásul ezek a nők egzisztencia terén magasabbra is teszik a lécet, mert nehogy már olyan pasassal álljanak össze, aki kevesebbre vitte.

Sadist 2015.06.29. 18:20:06

@drlover: "Én már jó ideje azt tartom, hogy egy csak egy dolog az ami nélkül nekem pasi nem kell, ez az IQ hogy ne unatkozzak, legyen pezsgés kreativitás a férfiban, és igen én fel akarok nézni rá ezért, minden másban kompromisszum képes vagyok (pocak, hajtalanság, magasság bankszámla, stb., azt külön nem írom le mert az mindkét nemnél alap, az ápoltság)"

Akkor talán a Mensa-nál keresgélj, hátha több sikered lesz.

"A másik felismerésem, hogy értsük már meg, hogy nem arra vagyunk mi emberek kitalálva, hogy össze legyünk zárva egy életre, a sejtek is megújulnak, legkésőbb 7 évente, és ez nem hűtlenség"

HAHAHAHA, ennyi erővel a három nap után félrekúró férfi sem hűtlen, mert nem arra van kitalálva, hogy éveken keresztül ugyanazt a nőt dugja.
Kibaszott érdekes, hogy mindig a nők promiszkuitása az etalon, a férfiaké viszont megvetett és elítélendő.

"Ezt a természetes életelemet kötötték gúzsba a házasság-holtomiglan-holtodiglan álsággal. Egy kapcsolat igán tartalmasan legfeljebb 5-7 évig bírja ki, nézzünk magunkba ! Csak emlékezetnék: a házasság vagyonegyesítés volt nem érzelmi börtön, örökre, ami lehetetlen."

A házassággal a férfiak és nők szexuális ösztöneit kötötték gúzsba egy köztes kompromisszumban. A nők ösztöne az, hogy csak az elérhető legjobbal kúrassák magukat, de ilyen férfiből nyilván kevés van, ráadásul az ilyen csődörök nem is fogják nevelni, de még csak pénzelni sem a kölyköket. A férfiaknak pedig az az ösztöne, hogy minél több nőt dugjanak.
A házasság mindkét félnek előnnyel járt, mert a nő kapott egy dedikált rabszolgát, akinek minden erőforrásával rendelkezhetett, a férfi meg biztos lehetett benne, hogy a gyerek tőle van és rendszeres szexet is kapott (gyk. rendelkezett a felesége szexualitása felett).
Akkor borult fel ez az intézményrendszer, amikor a nőnek már nem volt kötelessége a férje felé, a férj viszont továbbra is kötelezve volt, hogy biztosítsa az anyagi erőforrásait nálunk még csak gyerektartás, más nyugati országokban viszont asszonytartás formájában. Franciaországban pedig még az apasági tesztet is betiltották, nehogy a férfiak megtudják, hogy esetleg nem is ők a gyerekük valódi apja. Ezek után csodálkozik valaki, hogy a nyugati országokban évről évre egyre kevesebben házasodnak?

Mr. Waszabi 2015.06.29. 18:24:00

Ha tudnám, hogy lehet ide kalapemelős szmájlit varázsolni, csak azt tenném ide.
Az elmúlt 6 év alatt ugyanis ezernél több, többségében érett, intelligens(nek vélt) nővel kommunikáltam a témában, de ilyen objektíven egyikük se volt képes átlátni saját szerepének hiányosságait, illetve az abba nevelt, ékelődött téveszmés sablonokat, amelyek vesztüket, vesztünket okozták és okozzák naponként, rég óta változatlanul. Ugye az állóháború, a deadlock okairól van szó.
Szóval, le a kalappal:)
Ha fokozhatom, szívesen látnék tőled vendégposztot a Férfiblogon - azt írsz, amit akarsz, változtatás és beleszólás nélkül közzéteszem. A belső üzenőmotoron elküldheted. Minden tiszteletem.

Nőneklenni 2015.06.29. 20:31:57

@medali: Kedves medali!
Talán elkerülte a figyelmedet, hogy a blogom nem a férfiakról szól. Nem arról, hogy ők milyenek, vagy milyen hibákat követnek el.:-)
Nem vagyok vak.
Tisztában vagyok vele, hogy a férfioldalon is vannak hiányosságok.
Ennek egyik oka, amit a poszt elején leírtam.
Másrészt.
Talán azt sem olvastad tőlem- bár már számtalanszor leírtam-,nem tartom feladatomnak a férfiak megnevelését, lévén egyiküknek sem vagyok az anyukája. :-)
Egy szem lányom van.
A férfiak változtatását - amiben szükséges-, a férfiakra bíznám.
Már vannak ezzel foglalkozócsoportok.

Kérlek, ha a dinnyéről írok, akkor ne beszélj a cseresznyéről! :-)

Köszönöm.

Nőneklenni 2015.06.29. 20:34:00

@zombigyilkos:
"Viszont ha azt mondja valaki, hogy a nőket a férfiak elnyomják, az hazugság, habzó szájjal való alázás."- igen. :-) Én ennek ellenkezőjét látom.
Mármint, hogy a nők igyekeznek elnyomni a férfiakat. Több, kevesebb sikerrel.
Kérhetem, hogy ne hagyjátok magatokat? :-)

Nőneklenni 2015.06.29. 20:37:50

@Brix: Van igazságod. :-)
Nem látom előnyét a változás jelenlegi eredményének.
Az együttműködést preferálom, nem bármelyik nem padlóban döngölését.

Nőneklenni 2015.06.29. 20:41:12

@jimmywhite: Nagyon szeretném, ha férfiak mutatnának példát a férfiaknak férfiviselkedésből.:-)
Szerintem ebből lehetne építkezni.
Nem abból, ha mi - nőként- lajstromozunk, milyenek legyenek, legyetek.
És így hitelesebb is.:-)

jimmywhite 2015.06.29. 20:46:03

@Nőneklenni: Én Férfi vagyok...:) Ezek a saját elvárásaim saját magammal szemben...illetve inkább követendő példa..így hitelesebb. :)

Nőneklenni 2015.06.29. 20:49:01

@SábaSaba:
Vannak pontok a kommentedben, melyekkel egyetértek. :-)
De...
Tudod, rengeteg példát látok és jut el hozzám, hogyan zajlik egy válás és az azutáni élet.
Van olyan is, amiről írtál.
De az esetek túlnyomó többsége az apák anyagi ellehetetlenítéséről szól, a kapcsolattartások akadályozásáról, a gyerekek apa ellen neveléséről.
Hajmeresztő, felháborító dolgokra képesek az anyák.
Azt szoktam mondani, egy bosszúszomjas nőnél nincs aljasabb.

Nőneklenni 2015.06.29. 20:54:01

@rozsdacirmi: Én nem a férfitól teszem függővé, hogyan viselkedem. :-)
Igen, túl vagyok már olyan kapcsolaton, ahol én voltam az erősebb, vagy érettebb és mivel múlt időben írom, látható az eredménye. :-)
Mindenkinek tudnia kell, hogy milyen típusú férfi a vonzó a számára, milyen férfival tudna tartósan együtt lenni, együtt élni, ha nyámnyilát választ, később ne reklamáljon! :-)
Én is megtanultam az életből. Melyek a számomra fontos dolgok.

Nőneklenni 2015.06.29. 20:56:36

@Lóhering a fattyúlovag: Egyetértek. Még a gyerek sem drága, simán beáldozzák az apa elleni hadjáratba a lelkivilágát.

Nőneklenni 2015.06.29. 21:03:02

@Mr. Waszabi: Kedves Waszabi! :-)
Köszönöm szépen, bevallom , meghatódtam az invitáláson.
Sajnos nagyon kevés időm van erre a blogra is, látható a bejegyzéseim "gyakoriságánál". :-)
A blogodat elmentem, próbálok időt szakítani és valami értelmes írást produkálni, nem tölteléket. :-)
Megtisztelő a meghívásod.
Még egyszer köszönöm.

Nőneklenni 2015.06.29. 21:05:57

@jimmywhite: Először egyértelműnek tűnt, hogy férfi vagy, a kommentek olvasása közben zavarodtam meg egy kicsit, ki kicsoda. :-)
Fontosnak tartom, hogy a saját nemünket próbáljuk alakítani, ellenkező esetben tovább folytatódik a nemek háborúja.:-)

Mr. Waszabi 2015.06.29. 22:46:50

@Nőneklenni: lehetőség csupán, nem kötelez semmire. Egy igazi férfi az értékek alapján él, nem sablonok, vagy előítéletek mentén. E szlogen igen erős szűrő a ma intreneten hemzsegő emberek temérdek halmazában.
5 év alatt egyetlen meghívott volt a blogon, ő is nő volt, de nem volt elég fajsúlyos a saját szerepáhez. Nem pejoratív, ő fogalmazta így.
A blog nem egy Mandiner, de permanens, következetes és őszinte. És ennek megfelelően népszerű - ez van, ezt lehet szeretni.
A nőben is az embert keresem elsősorban, nem a nemi szerepbe beilleszkedő rabszolgát. Szerintem a demokrácia, az élet, az emberi, családi szinten kezdődik, onnan terjedhet felfelé. Ha nem tud, akkor ott valami nem smakkol. Tartottam magam ehhez mindenkor, és ma is alap ez. Ahogy látom, nem mindenkinek alapja ez - épp ezért válik egyre értékesebbé. Bárki számára.
Amit biztosan látok, hogy kibaszott nehéz lesz ilyen életszemlélettel párt találnom. Már majdnem megvolt, de elkanyarodott más elképzelései mentén. Mindegy, a lényeg, hogy megtettem egy olyan gesztust, ami tisztán lehetőség, nem üzlet, nem kötelezettség. Szerintem ennek ma értéke van. Én legalábbis nem üzlet fejében blogolok, hanem kedvem szerint:) Ez egy szabadsági faktor ma - és ahogy elnézem, még egy darabig az lesz.

Advanced Flight 2015.06.30. 01:09:21

@Sadist: "Akkor borult fel ez az intézményrendszer, amikor a nőnek már nem volt kötelessége a férje felé, a férj viszont továbbra is kötelezve volt, hogy biztosítsa az anyagi erőforrásait nálunk még csak gyerektartás, más nyugati országokban viszont asszonytartás formájában."

Legalább néznéd meg a Ptk-t, mielőtt ilyen hülyeséget leírsz....

Advanced Flight 2015.06.30. 01:34:56

@Nőneklenni: "De az esetek túlnyomó többsége az apák anyagi ellehetetlenítéséről szól, a kapcsolattartások akadályozásáról, a gyerekek apa ellen neveléséről."

Elterjedt sztereotípia, a valósághoz nincs sok köze. Te egyébként honnan ismered az esetek túlnyomó többségét? A KSH-ban dolgozol, netán válóperes bíró vagy?

"Egy szem lányom van."

Sajnálom szegényt. Lábtörlő lesz belőle, ha te neveled...

A poszthoz általánosságban: Coelhon-n, Oraveczen és Mülleren szocializálódott, félművelt alakok szokása azon vitatkozni, hogy "igazi nő", "igazi férfi". Annál a sok szánalmas, ostoba közhelynél, amit idehánytok, egy ember személyisége ezerszer összetettebb és bonyolultabb (igen, még a tietek is! :-)), az emberi kapcsolatok pedig sokszor még szakemberek számára is kibogozhatatlanok.
Egy jól működő párkapcsolat alapja pedig az azonos v. hasonló társadalmi környezet, szülői háttér (suba a subával), és a szintén hasonló érdeklődési kör és elvárások. Sok ilyet ismerek szerencsére, ezek az ostoba játszmázások fel sem merülnek. A felek támogatják egymást, akár karrierről, akár tanulásról van szó, a nehézségeket/kellemetlen feladatokat (pl. házimunka) elosztják, és egyiknek sincs arra szüksége/igénye arra, hogy dominálja a másikat.

De ismerek olyat is, ami nem működik igazán jól. Uis a nő maximálisan teljesíti az "igazi nő" általatok elképzelt ideáltípusát: nem épít karriert, "felnéz" a férfira, süt-főz-takarít, addig le nem fekszik este, amíg van egy mosatlan kiskanál. A férjtől csak az ún. "igazi férfi" viselkedést várja el (nyírja le a füvet, vezesse a kocsit, hozza meg a fontos családi döntéseket).
Ja, hogy a férj ettől szenved, mint a kutya, mert egy full értelmiségi pasas, és a háta közepére kívánja ezt a ráerőltetett szerepet? na, ez a kibaszás, nem a válóper.

klacus 2015.06.30. 03:17:33

A viccet félretéve, ez az egész a kompromisszumokról szól. A heves érzelmek, csökkenése után, ha nem jön meg a szeretet,tisztelet, és a TÜRELEM ami elviselhetővé teszi a párkapcsolat hátrányait, akkor mindenkiből előbújik az ösztönlény. Ezekben az esetekben nem a pénzről szól. Láttam számos jól szituált, értelmes iskolázott nőt, aki egy csövessel lépett le. A gond az, hogy mindenki azt mondta a csöves miatt hagyta el.. stb, pedíg ez hülyeség. Neki mindegy volt kivel de el kellett mennie, mert a kapcsolata, a valaha volt igazi férfival, lelapult. Az, hogy utána rosszabb lett, az egy másik szempont, de az emberek döntései érzelmek mentén születnek. Régi mondások szerveződnek ugye az érzelem nagysága és a kémiai reakciók köré.

A kérdés az, hogy valaki képes-e a kompromisszumokra, ha már az elején, a kiválasztási fázisban képes felmérni a saját defektjeit, és ehhez képest választ, akkor még az is lehet, hogy jól jár. A legnagyobb baj szerintem, az önismeret hiánya mind nőnél mind férfinál. Erre jön a nagy csomó idióta minta a médiából, és máris ott van a kergetett ideális álomkép. Persze sosem lesz meg, mert nem létezik, mivel hibás a kép és nem is nagy de más az elvárás.

Tizenéveses házasságomban sokat tanultam magamról, és a türelemről. Pedig úgy érzem jól választottam, de idomulni kell a helyzetekhez. Mindig és minden változik a család körül, ki kell alakulnia egy elhivatottságnak, ahol jól működnek a dolgok. Ha nem működnek jól a dolgok, akkor pedíg kell lennie egy csatornának, ahol ezeket meg lehet vitatni, és valóban történik is valami. Nálunk azt hiszem ez működik, bár régi mondás, hogy napot nyugtával, asszonyt holtával dicsérj :-)

Hiroguchi Sayaka 2015.06.30. 06:16:19

Egy: Sejtettem, hogy ez az írás kiveri a biztosítékot par embernél: Szólj igazat, betörik a fejed

klacus 2015.06.30. 06:38:35

@Hiroguchi Sayaka: Az első hárommal egyetértek, a negyedikkel vitáznék.

Olyan nincs, hogy "kompromisszumkeptelenek". A megfelelő ember, a megfelelő időben a megfelelő módon tud hatni a megfelelő :-) emberre. Persze lehet, hogy csak a naivitás beszél belőlem. Nem keverendő össze az általad felvázolt embertípus ami az öntudatos, törtető, öntudatos a sík és nettó hülyével. Ez utóbbi nem tartozik szerintem ide, és reménytelen.

klacus 2015.06.30. 06:39:31

az öntudatos kétszer is bement, látszik, hogy kedvelem ezt a fajtát :-)

Comment.Elek 2015.06.30. 10:59:15

@Advanced Flight: Ennek melyik része hülyeség? Tudtommal Mo-on van gyerektartás, nyugatabbra meg asszonytartás.

Comment.Elek 2015.06.30. 11:22:39

@Nőneklenni: Nézd, a hozzászólásai alapján medali igyekszik mindent a férfiak hibájának feltüntetni és tőlünk várni a változást, és ezzel nincs is egyedül. Elég ritka, hogy női oldalról ennyire elfogulatlan írás jelenik meg.

Annyiban viszont igaza van, hogy ez mindkét fél részéről elvárható. Sőt nem is hiszem, hogy ez működhet úgy, hogy a nő mindent megtesz azért, hogy "igazi nő" legyen, a férfi meg ezt kényelmesen hátradőlve élvezi, miközben semmit nem tesz azért, hogy ő is megfeleljen az elvárásoknak.

SábaSaba (törölt) 2015.06.30. 13:39:53

Nőneklenni: Köszönöm a válaszodat, legalább te értetted a gondolatmenetemet, még ha egyikük szerint "sötét"(?!), pedig képes vagyok összetett mondatokat írni, s ezzel úgy ítél meg, hogy női "kisebbség"-nek számítok, tehát még a nőket - unblock - alázza, hogy nem képes a többség összetett mondatokra! Nem egyedül vagyok, aki ciceroi körmondatokra képes és tanultabb! A régi korban otthon hímező nők is tanultak voltak, képezték magukat, orvos is lett közülük, Vilma doktorasszony, tanítók sokan, kémikus Marie Curie stb., de most erről nem írok hosszasan. Lehet, hogy eddig nem akadt össze jólfogalmazó nőtárssal. Szurkolok, hogy sikerüljön, és ne legyen "sötét", ugyebár 232323! Mert eközben én egyfelől dicséretet kapok, hogy igen, én tudok "írni", a másik oldalról meg elmarasztalást, hogy amit írok, az "sötét". Nem baj, ez az ő véleménye. Nem vagyok sértődős. A másikuk meg "álszent", mert azt állítja a férfiak nevében, hogy nem érdekli őket, mennyit keres a nő! Egy fenét nem!! Elvenne egy ápolónőt vagy óvónőt?! Biztosan nem. Még akkor sem, ha pontosan az ilyen foglalkozású nőkkel lehet jól beszélgetni 10 percen túl is! S tudnak jól és hosszasan fogalmazni (a gyerekeknek és a betegeknek is magyaráznak türelmesen, nemde?). (Én közgazdász vagyok.) S nem az időjárásról! S nem a divatról és az öltözködésről. Hanem olvasottak, tanultak és gyerekekkel is jól bánnak! Az óvónő a közeli óvodában mesélte, hogy a férje 25 év után hagyta el, mert buszsofőrként gazdag nőket utaztatott, gondolom fürdőkbe stb., belföldön, szóval elhagyta egy gazdagabb ötvenesért, akivel mostantól fürdőzhet kedvére! Két nagylányuk meg csak néz nagyot, akik éppen 25 év körüliek, és így aztán mi is a példa?! Összetört az APAKÉP! Pedig felépítette a férj, az apa, s most hogyan tovább?? Lerombolta! 25 év után (ez már nagy idő!) elhagyja a családot, kémiáért, szerelemért, ágyért, izgalomért, vagy inkább a pénzért?! Nekem pedig ilyen rossz tapasztalatokkal vetítik elő a "szép" jövőt! Én csak ezekről hallok, nem a szegény apucikákról, akiket kisemmiztek és a gyerekekkel zsarolják. Egy másik anyuka is egyedül maradt három gyerekével, ő alig kap 50-60ezret a háromra, már nem emlékszem, mit mondott, de kikerekedtek a szemeim. Jó, tudom, hogy nem milliót keresett a férj, de akkor sem a fizetése fele ez! Mellesleg az anyuka angol tanító néni :(. Na ebből a fizetésből nem lehet eltartani a gyerekeket, egyet is alig. Tanít nyáron is, nem az ablakokat pucolja, vagy éppen nyaral! Miből is nyaralna nyáron?! Befőtteket gyárt és kertet művel, kifest, mert otthagyták a tizenéves felújítandóban... Majd kifest az asszony!? (Aztán meg visszajönne?! Mert ilyenre is van és volt példa, hogy utána meg egyszer csak kopogtat a megtért bárányka. A nő meg fogadja vissza, mert keresztény és megbocsátó??) Szóval nem a városban flangál és butikokat leseget! De a férfinek nem számít a jól képzett, jól kereső nő?! Ez hazugság! Elhiszem azt is, hogy sokszor a nő akar válni, na, de miért is akar?? Nem azért, mert megunta pocakos, kopaszodó és böfögő párját, pedig a nő még akkor is adjon magára, ugye?!, hanem, mert -mondjuk - nem bírja a megaláztatottságot, a sok hűtlenséget (mert a férfinak lehet?!), vagy azt, hogy állandóan pénzt kunyeráljon, ha nincs közös számla, (a férj ritka esetben enged szabad kezet, közösködést pénzügyileg, pedig régen a nő vitte a háztartást és osztotta be a pénzt!), s ha a nőé elfogy, mert a gyerekeire költötte, a férfi nem érti, "hová megy el ez a sok pénz"?? Még elmondás és beszámoló, leírott büdzsé, egzakt bevétel-kiadás alapján sem fogja fel, mibe kerül a gyerek, s nem a stabilo ceruzával kezdődik mindez! Igen, a nő/anya kéri a "sok"(?!)pénzt, de azért a férfit sem kell félteni, hogy elhúz a teli pénztárcájával - s egyedül éldegél, vagy új nőjére költ milliókat, mert az biztosan megérdemli...Míg a nőnek/anyának természetesen több pénz jár(na), meg asszonytartás, de erről most inkább ne is beszéljünk! Még azt a 25% plafont sem kapja meg!! Fix összeg van, aztán mehet az alkudozás, pereskedés évekig?! Én megvédem a nőket/anyákat, AKIK NEM AKARTAK VÁLNI, de válniuk kellett (!), mert a férjük menni akart: "szerelmes", s "új esélyt, új életet szeretne, mert azzal a másikkal nem kell majd vitázni?? Mert az megbocsátóbb?? Jobban főz?? Na, hagyjuk is! Legalább a gyerekeik után adhatnának, de keresse meg a nő rájuk saját maga a betevőt, s így lesz belőlük férfias nő, aki úgy teljesít, mint egy férfi, s a következő férjjelölt meg "nőies nőre vágyik, s hiába szimpatikus a férfias nő, sok pénzt keres, szegény fáradt, s "arrogáns" lett, azzá vált!!! Na, de mitől is?! Attól a férjtől, férfitól, aki azzá tette, mert elhagyta, elvált tőle! S aki csak hobbipénzt ad, hétvégi programot nyújt, ahogy írtam már. Igenis kell a munka, dolgozni jó, tanulni-fejlődni kell, aztán ha babát szeretnének, jól nézzék meg, kinek! Ha pedig egyedül marad a nő, akkor sem szabad kétségbe esni, ergo, be kell ügyesen, jó előre főzni azt a lekvárt :). SabaSába

Nőneklenni 2015.06.30. 14:39:18

@Mr. Waszabi: Értelek és tudom, hogy nem kötelezettség. :-) Élni fogok vele, csak határidőt nem tudok ígérni.:-)

Nőneklenni 2015.06.30. 14:43:08

@Comment.Elek: Tisztában vagyok azzal, hogy a nők nagy része igyekszik mindent a férfiak nyakába varrni. :-)
Egy szóval nem mondtam soha, hogy a férfi ne tegyen meg semmit, csupán azt mondtam - nem is egyszer-, én nő vagyok, nőket, lányokat képes vagyok formálni, férfiakat nem annyira, mivel a gondolkodásom valahol csak nőies.:-) Nőies férfit pedig próbálnak elegen gyártani, ha nem probléma, nem csatlakoznék a táborhoz. :-)

Nőneklenni 2015.06.30. 14:50:40

@Advanced Flight:
Tudod a megnyilvánulásokból nagyon sok minden lejön egy ember jelleméről, milyenségéről. Az interneten is.Rólad is.
Nem vagyok KSH-s, nem foglalkozom a sztereotípiákkal, csupán látom az életet. Vitatkozhatsz itt a semmiről, mivel valóság, amit írtam.
Körül kellene nézned.
A jó kapcsolat alapja...egyetértek, mik a fontosak, hogy hasonlóak legyenek. Viszont rettenetesen kevés - konkrétan egyetlen eset- sem jut eszembe, azok közül, amiket látok, hogy valóban az őszinteség az alapja a kapcsolatnak, valóban nincs játszmázás.
Biztosan van ilyen , én még nem láttam. :-)
Azt sem állítottam sosem, hogy egy nőnek ne legyenek házasságon/kapcsolaton kívüli tervei, elfoglaltságai.
Azt viszont állítottam,hogy max. 4 órás munkaidőt támogatok nőesetében, mert ez még nem megy a család rovására és ő is hasznosnak érzi magát.
A személyeskedésedre nagyon nem szeretnék mit mondani, tipikus.
Anélkül, hogy ismernél, véleményt nyilvánítasz.
Ráadásul téves véleményt.
Sajnálom, hogy neked sem - mint nők tömegeinek- fogalmad sincs a normális férfi-női kapcsolatról, ami bár a szerepköröket tekintve hagyományos, de nem alá-fölérendeltségi viszonyban áll.
Nem tudod, mit veszítesz. ;-)

Nőneklenni 2015.06.30. 15:03:26

@SábaSaba: Érezhető volt, hogy tapasztalatról írsz az első hozzászólásodban. :-)
Igen, tudom, hogy sok ilyen eset is van.
Viszont sok szervezet védi az anyákat, nőket, a férfiakat pedig egy sem.
Sajnálatosnak tartom, hogy nőként férfiak mellett kell kampányolni, a saját nemtársaim ellenében, de nem látok más megoldást.
Mert hidd el nekem, elképesztően sok - sőt az a nagyon ritka eset, ha nem így van- nő elképesztően aljas tud lenni, a gyerekeket is belerángatva a harcba, ha a házasság nem úgy alakul, ahogyan ő szerette volna!
Hogy a férjek miért válnak?
Szerintem végső esetben válnak. Még ha rossz is a kapcsolat, a többségük benne marad, lévén nem szeretné elveszíteni a gyermekeit.
Vannak persze önértékelési problémásak is, akik azért hajkurásznak más nőket, hogy önigazolást keressenek. Vagy eleve önértékelési problémája volt, vagy a nej tett róla, hogy legyen. Ilyen is van. Mint ahogyan a nők között is.
Leginkább azt tapasztalom, hogy egy férfi azért válik, vagy keres barátnőt magának, mert -legkevesebb-kutyába sincs véve. Keres,vagy nem is keres, csak összeakad valakivel , aki figyel rá,törődik vele. Nem a gyerekét, vagy a bankautomatát látja benne, hanem a férfit.
Én ezért nem ítélem el. :-)
Misem szeretjük, ha nem számítunk, miért csodálkozunk ha fordítva így történik? :-)
A gyerekek költségeiről szóló bekezdésedre annyit írnék, igen, látok ilyen eseteket.
Sajnos.
Vannak soha fel nem növő,soha felelősséget nem vállaló férfik is. Sokan. Meg kellene nézni az ő szüleiket. Milyen példát adtak útravalóul?

Ha már így alakult a kapcsolat, félre kellene tenni a személyes sérelmeket és a gyerekekre koncentrálni. Hogy nekik- amennyire lehet- ne nehezítsük az életét!
Ez is kivitelezhető, "csupán" együttműködés kell hozzá.

Fodor Balázs 2015.06.30. 16:27:28

@Nőneklenni: Meg talán el kell gondolkodni azon, hogy ha én férfiként egyszer csak átállok az italozó-nem dolgozó életmódra, érdekes módon, nem találok megértésre, de ha egy nő hízik meg, mert a tévé előtt ül és zabál, akkor én vagyok a szemét, ha lelépek valaki mással.

SábaSaba (törölt) 2015.06.30. 18:32:16

@Nőneklenni: Igen, folyamatosan figyelek és tanulok :). Szüleim lehetséges, hogy szerencsések, amiért hasonló környezetből jöttek, gondolom, hasonló elvárásokkal, neveltetéssel. (Ezért is írtam, s te is, hogy jól meg kell nézni a családot, meg kell figyelni, hogy beszél a jövendő anyós a jövendő apóssal, a férjjelölt a saját anyjával!!! S itt vagyunk az anyósoknál, a fiús anyák "főfeladatánál", hogy nevelik számunkra, nők számára a fiúgyereküket, vagy nem nevelik, elkényeztetik, nem kell segítened, fiam, csak pihenj, kímélik... Esetleg még az apa is csak azt tanítja, dolgozz fiam, ez a feladatod, minden mást elvégez az asszony! S itt van a kutya elásva akkor, hiába keresgélünk normális férfit! Veszett fejsze nyele...) Vagy nálunk egyszerűen egyik szülőm sunyi "sántakutya"?? Majd kiderül, ha valamelyikük egyszer egyedül maradna, ne legyen(!), akkor más lenne-e, másképp élne-e, mert sokszor éppen az egymást nagyon szeretők egymás után halnak!!), de nem unják egymást, érdekes módon. Majd megkérdezem, bár nagyon intim dolgokról nem faggatom őket, hogy mégis hogy nem lehet kiszeretni a másikból?! Vagy egyszerűen lusták újat keresgélni?? (Még az is lehet, hogy ilyenek! S nem vallják be!) Ezek szerint ők "nem trendik", "igénytelenek", hogy beérik egymással, hogy nem újulnak meg, s mennek mással el, hogy nyugdíjas korukra már fiatal "pártnerrel" éldegéljenek, aki megfiatalítja őket?? Pedig biztosan megegyeznének a vagyonukon is, nincs hitelük semmi, csak felezni és kész. Mi is "kirepültünk" már, velünk sem lenne gondjuk, dolgozunk. De szerintem csakis a szeretet számít, mert a lélek köt házasságot, hogy öregkorukra megtartották egymást! Valahol mutatnak nekünk, gyerekeiknek egyfajta "jópéldát", a világban viszont mást látunk! Ez elég paradox! Tehát nem biztos, hogy a családban felnövő gyerek majd szuper házasságot köt! Az is lehet, hogy az éppen nem a családban felnövő lesz boldog, mert tanult valamit, milyen rossz apa vagy anya nélkül felnőni!! S nem hagyják el egymást! Tehát a szuperjó család semmire sem garancia!!! A háromgyerekes anyuka is elmondta, maga építette fel a házukat, ő beszélt a szakemberekkel, munkásemberekkel stb. Nő létére! Van ilyen sors is! (Az óvónőnél nem tudom) Pontosan ő éppenhogy kiszolgálta a volt férjét, várta vacsorával stb., annak nem akaródzott hazaérni a családjához, a munkája a mindene, s mert "tehernek" élte meg talán az otthont, a viháncoló gyerekeit? Elszokott a nagy karrier-törtetésben a másik, férj- és apuka-feladatától?? Csak dolgozó férfiként teljesített! Mert a nőnek is teljesítenie kell anyuka-feleség-dolgozó nő és szerető stb., ahogy sokszor olvassa az ember. De a férfinél ez nem feladat?! Akkor benne van a bibi! Pontosan őt, a nőt, hanyagolták el(!), mégsem keresgélt senkit(!), igyekezett beszélgetni, s mindent megtett, ő nem volt "kutyábavéve" sem, pedig csinos, szőke, vékony, sportos, nem hagyta el magát sosem! Mindig a családdá válással kezdődnek a problémák! (Egy gyerek, aztán a második, majd a harmadik, van,a kinél negyedik stb., de ilyenkor már nem egy úton haladnak!) Ja, hát néha kinyitotta a száját, "sárkánykodott"(?? de idáig el kell jutni), és nem kussolt, ahogy már írtam korábban, s hát nem keres a családi kasszába sokat, mert tanít?! Ezért neki muszáj kussolni?? Mert az ugat, aki keres?! Ezt is fejéhez vágják a nőnek!!! (Hogy visszatérjek a jólkereső és rosszulkereső nőkre, ami igenis fontos manapság a férfinek is, akárhogy tagadja!) S nem harcolt gyerektartásért, amit kapott, elfogadta. Igen, vannak nem pénzéhes nők is. Én is így gondolkodom, "maradi" módon. Régimódian! Ezek a nők szeretnek igazán, hogy hagyják az önértékelés-zavaros párjukat "fiatalodni"! S maguk pedig rendben vannak, teszik a dolgukat! Én is teszem, megyek is. S közben szépen tanulom a lekvárfőzést :), hogy ilyen magamhoz híven fejezzem be. Nem bántam meg, hogy rákattintottam- véletlenül, kíváncsiságból- erre a blogra. Sok sikert, kitartó blog-munkát a FÉRFI és NŐ egymást (végre) megérteni akaró és megértő munkálkodásodhoz! SabaSába

2015.06.30. 20:43:50

@Nőneklenni:
"Kérhetem, hogy ne hagyjátok magatokat?"

Ne viccelj már! :)
Férfiak vagyunk.

- Ágyelőt csináltunk a barlangi medve bundájából.
- Agyonvertük a mamutokat kímélet nélkül.
- Szétrúgtuk a kardfogú tigris ülepét úgy, hogy térdig szaladt a lábunk a s&ggébe.
- Felfedeztük a földrészeket.
- Felépítettük a ... mindent, amit látsz magad körül.
- Lementünk a Mariana-árok mélyére.
- Felmentünk a Himalájára meg a Holdra.
- Felfedeztünk ... szinte mindent, amit látsz.
- Röpke 10ezer év alatt felépítettük a mai társadalmat.
A leghatékonyabb problémamegoldók, harcosok, túlélők és alkalmazkodók vagyunk, ami valaha volt a Földön. És soha nem adjuk fel!
...
Feltéve, ha sok ilyen nő bátorít minket, mint Te. ;)

Tudod, a férfitársadalom nagy többsége béta.
És ezek a béták (de sokszor az alfák és az omegák is) mindig azt csinálják és arra mennek, amerre a nők érdekei és elvárásai mondják. (Sajnos bétáknál arra is, amerre a nők hisztije mondja, mert többségükben képtelenek ellenállni nekik.) Amit a férfiak tesznek, azt soha nem a nők ellen teszik, hanem mindig értük, illetve az utódokért. Egyszerűen így vagyunk programozva.

Mi nem tudunk harcolni ellenetek.
Sajnos ti tudtok ellenünk, ami elől mi csak simán elmenekülünk (akár egyénileg, akár társadalmi szinten, lásd MGTOW). A velünk harcoló nőket egyszerűen csak otthagyjuk.
Viszont ha egy nő nem harcol ellenünk, hanem együttműködik velünk, akkor az kihozza belőlünk az igazi FÉRFIT.

Ahogy tökéletesen írtad már a blogodban, a nőnek általában elég csak kérnie, és megadatik neki. ;)

péklapát2 2015.06.30. 21:05:29

"Az igazi férfiak messzire kerülik a saját maguk által ma nőjének nevezett „nőket”."

Így van, ma már szinte csak nyafogós kurvák vannak, ezek 1 patront megérnek ha nincs más, de hogy barátnőnek... Ez viccnek is rossz. Ilyen ribancokért ki törné magát? 1x használatos, eldobható szexkellékek.

2015.06.30. 21:12:49

@SábaSaba:
Ha nem bánod, ajánlom figyelmedbe az alábbi pár a dolgot.

1. A férfinak nem számít a nő pénze.
Hiába mondogatod, akkor sem számít.
Nincs genetikai alapja. A nőnél van, ott azért számít.
(Bizonyított tény az utóbbi.)
Egy pár éves felérésben pl. megmutatták, hogy amikor a nő veszti el a házasságban az állását, akkor a válási arány nem növekszik meg. Viszont ha a férfi veszíti el, akkor igen. Márpedig a válóokok egyik legfontosabbika a megromlott anyagi helyzet. ... nem a nő megromlott anyagi helyzete, hanem a férfié!

2. Férfi-nő feladat:
Tudományos tény (ha gondolod, keresek neked felérést is erről) a férfi jellemzően többet dolgozik, mint a nő. Mármint munkaórában. És ide beleértjük a háztartási munkát meg a gyerekkel kapcsolatos feladatokat is. (Tudom, feminista oldalakon nem ezt látod, de ettől még tény, hogy így van.)
Erre jön rá, hogy a párkapcsolatban jellemzően a férfi végzi nem csak a több, hanem a nehezebb munkát is. Vagy fizikailag, vagy szellemileg, vag yfelelősség-stressz szempontjából. (Igazából az ápolónői munkán kívül nem is tudsz olyan tipikus női munkát mondani, ami akár csak közelébe érne az átlag férfiak munkájának nehézségével.)

3. "Tehát nem biztos, hogy a családban felnövő gyerek majd szuper házasságot köt!"
Valóban nem.
De nagyobb rá az esély.
Sokkal nagyobb:
www.ferfihang.hu/2011/11/28/apatlansag/
utveszto.uw.hu/os/apatlan-tarsadalom.html

4. A nők sárkányosodásáról - shit test:
www.ferfihang.hu/2011/11/05/kiegeszites-shit-test-temaban/

5. Válásról:
A válások 70-80%-át nők kezdeményezik, 10-15% a férfi kezdeményezés, és 10-15% a közös kezdeményezés.
(Az 50-es években 40-30-30 volt az arány.)
Oka:
A nőknek legtöbbször nem jár vesztenivalóval a válás, ezért válik.
Nála marad a gyerek, a lakás, meg a tartásdíj is.
Emellett a házasságkötések száma drasztikusan lecsökkent az utóbbi évtizedekben (kb. az 50-es évek óta).
Oka:
A férfiak a legtöbbször ki vannak zsigerelve egy válás esetén, elvesztik a lakásukat, pénzüket, gyereküket, és fizetik a tartásdíjat. Mert ... csak. Mert fütyijük van. Ráadásul mára a válások aránya elérte a 60%-ot (2010-ben a 67%-ot is megérintette. Lásd fentebb.)
És emiatt nem akarnak már házasodni a férfiak.
- Aki pedig nem házasodik, az nem vállal gyereket.
- Aki mégis házasodik, az később teszi.
- Aki később (30-as évei körül) vállal gyereket, az nem fog 3-4-et szülni, de talán 2-t sem.
Elérkeztünk a nyugati társadalmunk legnagyobb problémájához: népességcsökkenés.
Okai:
- Férfiakat hátrányosan megkülönböztető rendszer.
- Főként nőket (nagyobb részt a férfiak pénzén) támogató szociális háló.
Pont.

MutánsJane 2015.06.30. 23:17:05

@Advanced Flight: Mindenben egyetértek veled. Örülök, hogy végre a sok retardált között egy normális vélemény is akadt.

Nőneklenni 2015.07.01. 08:39:56

@SábaSaba: Köszönöm. :-) Én azon vagyok, hogy változzon a "tapossuk bele a másikat a földbe" szemlélet. :-)

Nőneklenni 2015.07.01. 08:58:00

@zombigyilkos: Néha előfordul, hogy "felszólítom" a férfiakat, ne hagyják magukat! :-)
Egyszerűen más megoldást nem tudok. Ha az elején nincs bennetek annyi határozottság, hogy nemet mondjatok valamire, amit nem szeretnétek, végetek! Betuszkolunk az ágy alá!
Aztán siránkozunk, hogy nincsenek igazi férfiak. :-)
Persze, ugyanez a nőkre is érvényes lehet, hisz sokan vannak, akik nem tudják, nem merik vállalni, mit szeretnének, vagy mit nem, később pedig csodálkoznak, hogy nincsenek ezek figyelembe véve.
Összességében mindkét nemnél fontos lenne az érettség és a felelősségvállalás. :-)
Saját életemben tapaszalom - legtöbbször a saját tapasztalataim alapján írok, nem lexikonokból :-),hogy így van, ahogyan írod.
Egy férfi mindent megtesz. Örömmel. Ha a nő figyel rá, bátorítja, támogatja.

Írod: "Mi nem tudunk harcolni ellenetek." . Ezt már szó szerint olvastam általam nagyrabecsült férfiismerősömtől. És elszomorít.
Az, hogy egyáltalán harcolni kell.
Azt viszont tudom, nő ellen nő az igazán hatékony fegyver.
Én pacifista vagyok.
A jelenlegi (női-férfi) helyzetet viszont nem tudom elfogadni.
Annál is inkább, mert folyamatosan tömik a fejünket különféle férfiellenes, valótlan kijelentésekkel, sokkal több kárt, mint hasznot csinálva.
Az MGTOW irányzatot egy tragédiának tartom. Érthető, de tragikus jövőkép,következmény.

Nőneklenni 2015.07.01. 09:02:22

@MutánsJane: Érdekes, hogy egy mutáns minősít retardáltnak -többségében- normális hangnemen valamit megvitató embereket. :-)

A fröcsögéssel te sem mész sokra, neked is csak az önvizsgálatot tudom javasolni, fröcsögés és másra mutogatás helyett.

Hogy az ellenségeskedés , a személyeskedés normális lenne, azt én speciel kétségbe vonom.

notC 2015.07.01. 11:23:58

@jimmywhite: basszus.... Csak 87%... :-)
Honnan van? Amúgy tényleg jó megfogalmazás. Maximalisták imádni fogják, van benne bőven önmegvalósító, önfejlesztő, önspirizáló kihívás. Lehet hozzá maszkot csináltatni, festeni magunkat, be lehet vetni az önmegvalósító tanfolyamon tanult okosságokat, keep smiling! Mindhalálig!

Egyetlen baj van csak vele, hogy uniformizál, szürkévé, egysíkúvá teszi a világot. Mert én a magam részéről kimondottan nem vágyok "igazi nőre", sőt! Egyéniségre, különlegesre, bolondra, hisztisre, problémásra, szenvedélyesre vágyom. Olyanra, aki inspirál, s aki kihívást jelent.

jimmywhite 2015.07.01. 11:46:42

@notC: Én írtam még korábban.. Nem annyira elérhető célnak, inkább iránynak tartom, bár nem lehetetlen..
Amúgy szerintem az igazi nő egyéniség, különleges, bolond, szenvedélyes, stb..

SábaSaba (törölt) 2015.07.01. 13:06:30

@zombigyilkos: Köszönöm, értelek, de hidd el, én - mivel ezen az úton járok - sokat tanulok, figyelek, beszélek más - tapasztaltabbal. Ők sajnos anyák, nők, nehéz helyzetben, s nem követelőzők, akik ügyvéddel legombolják a férfi fizetését, hanem akik éppenhogy hagyják menni, vigye a pénzét, nem harcolnak (biztosan akaratgyengék?! nem: ERKÖLCSÖSEK, nem dörzsöltek!! ritka az ilyen nő!!! érzékenyebb az átlagnál!!!) még a lakásból kidobottak - gyerekeikkel együtt, mert nem voltak olyan dörzsöltek, hogy a nevükre is legyen a lakás (hát ezt szegények elhibázták, pedig értelmiségiek, de - ahogy írtam -nem számítóak és nem dörzsöltek, mint ezek szerint a 80%)! S aztán mehetett a németes ismerősöm (tanárnő persze ő is, de érdekes, keveset keres!), ahová akart... 1 éves volt a kisebbik lánya! Hát ezért gondolom, hogy a pénz is számít valahol a férfinak is(legalább is a saját pénze!!, amihez nagyon tud ragaszkodni!!), tehát igenis vannak férfiak, akik örülnek, ha jogász a feleség, vagy könyvelő (közgazdász mint én), aki még többet is keres, mint ők. Nézik, van-e autója, saját lakása, jó "parti" lehet! S ez a nő is 10-12 órát dolgozik! Én is így!!! Nem csak férfiak dolgoznak sokat és sok pénzért! Még a gyerek mellett is túlóráznak, másodállást vállalnak ezek a nők, látom, mondja is nekem. Általánosságban lehetséges, mert nem nézem a statisztikát, most majd fogom, de éppen arról is szó volt egykor, hogy a férfi/apa örül, ha a nő/anya 4-6 órában dolgozik (amiből alig van ilyen állás!), mert akkor a gyerekkel is oké minden, a rend is megvan a lakásban, s van egy kis plusz pénz, nem sok, mert ugyebár ennyi órában nem lehet sokat keresni, de sokat dolgozni, meggebedni ennyiben is lehet, sokan mondták nekem, akik így dolgoznak, hogy az a 6 óra inkább 8! Mert a 8 sem 8, hanem 9-10 és így tovább. Igen, értem, amit írsz, biztosan vannak dörzsölt nők, mint ahogy dörzsölt férfiak is. Mindig is lesznek, de ezek akkor találjanak már egymásra! A normális meg a normálisra, mert ha ezt így folytatódik, akkor azzal kell szembenézni, hogy 30 évesen van még férj és gyerek(ek), 40 évesen elvált lesz a nő, aztán - ha szerencséje van és talál társat - 50 éves koráig boldog megint egy darabig, aztán az az ötvenes "papa" újra bezsong egy fiatalabbal és szeretne annak is gyereket "adni", mert jé, mostanra érett meg apukává... S újra egyedül marad a nő, s ha ismét szerencséje van, nyugdíjas korára lesz társa, akit majd pedig sajnos elveszít, s özvegy lesz elvált státusz helyett. A férfi így lavírozik évtizedeken keresztül, aztán lenyugszik vagy sem, mert már hirtelen 4-6 gyereke lett(!), de még mindig halljuk, hogy 70-es és 80-as korosztály is "nőzik", mert még "fiatal", hát egészségükre! Mindenkinek jár a boldogság, de ahogy már beszéltük, írtuk, a gyerekek isszák meg a levét! Ezt látják, így szocializálódnak a társas kapcsolat terén, ezt tanulják el. Tehát fel kell készülni rendesen, ha egyáltalán lehetséges!? SábaSaba

SábaSaba (törölt) 2015.07.01. 13:16:33

@zombigyilkos: S igenis a nőnek nagy a vesztenivalója! Hiszen egyedül marad, a saját maga (kevés!) fizetésével, s igen, kap gyerektartást, de nem 40%-ot, hanem fix összeget! Amit - tetszik vagy sem - elfogadja, ha nem, akkor pereskedik évekig, hogy elfogadható legyen, s itt nem arra gondolok, hogy a férj 160 ezres fizetéséből 100-at kapjon, a felét legfeljebb Németországban adják meg, ha jól hallottam egyszer, ott is vannak barátnőim, akik oda mentek férjhez. Itthon előfordul, hogy éppen a jólkereső férj ad alig valamit a félmilliós-milliós fizetéséből, pedig ő megy el egy fiatalabbal, s ad 60-at (nagylelkűen?!), s a nő pedig pereskedjen a többért?! Miből fizeti az ügyvédet? Mesélték az említett anyukák, hogy mennyit kér egy ügyvéd(nő), mert itt is van jólkereső nő, ebben a szakmában, tudjuk. A legtöbbet azonban a GYEREK VESZÍT! Ezt kellene mindenkinek meggondolni, s a házasságon, ami éppen a hullámvölgyben jár, javítani, és nem újra cserélni. Javítottak a szüleim is :), ezt láttam, ők is voltak hullámvölgyben nem egyszer, nem kétszer. Ezt láttam, ezt teszem én is! De ehhez két ember kell, egyedül nem megy semmi! SábaSaba

Lóhering a fattyúlovag 2015.07.01. 20:10:53

@SábaSaba:
Figyelj, duplasába!
Döbbenetes, hogy honnan vesztek ekkora fasságokat! Mi az, hogy a gyerektartás fix összeg és évekig kell pereskedni érte?
A magyar CSJT (hasonlóan az összes nem muszlin országhoz) a (volt) férj _ÖSSZES_ bér- és bérjellegű jövedelmének 15-25 %-ában (jellemzően 20 %-ban) határozza meg az egy gyereknek járó tartásdíjat, de maximum a jövedelem felében. Mert azért az a pasas ne _EGÉSZEN_ dögöljön éhen. (próbálj meg dőzsölni 77 ezerből -átlag nettó fele- albérletben) Azzal a kiegészítéssel, hogy a válás körüli időszak jövedelméből számított összeg a minimum, a fószer hiába hagyná ott a vezérigazgatói milliós állását és menne el mosogatónak az elfekvőbe kibaszásból! És igen, van egy elég magas felső határ, tehát pl Palácsik kisasszony ha lebabázna és otthagyná nagy szerelmét, Vajna urat, hát nem kapna milliárdos tartásdíjat, meg kéne elégednie szaros félmillióval havonta! Ó szegény, micsoda nyomor! És ha a nő tudomására jut (vagy csak gyanítja), hogy a volt férj _BÉR- VAGY BÉRJELLEGŰ JÖVEDELME_ megnőtt, akkor elég egy egyszerű beadvánnyal fordulni az illetékes bírósághoz és nem kell évekig perelni! A bíróság pedig még a padlását is lesöpri a nyomorult féregnek, egy kanyit nem tud eltitkolni! Persze, ha nyert egy kupon akción egy wellness hétvégét, abból biza nem lehet levonatni a tartásdíjat - ilyen igazságtalan az a hímsovén világ!

2015.07.01. 21:55:15

@Advanced Flight:

"Elterjedt sztereotípia, a valósághoz nincs sok köze. Te egyébként honnan ismered az esetek túlnyomó többségét? A KSH-ban dolgozol, netán válóperes bíró vagy? "

A sztereotípia a te véleményed.
A valóság meg az, amit ő írt.
A KSH adatok bárki számára elérhetőek.
Bizonyított tény, hogy a válások 70-80%-át nők kezdeményezik. És bizonyított tény, hogy a válások több, mint 90%-ában a férfi fizet tartásdíjat.

Pár eset, csak neked:
hvg.hu/itthon/20131105_Foglalkozasa_elvalt
hvg.hu/itthon/20150417_Tartasdijitelet_A_gyereknek_jar_az_iPho

"A praxisában fordult elő, hogy a bíróság a tanár végzettségű, nettó 90 ezer forintot kereső édesapát a két gyerek után kétszer 60 ezer forintos tartásdíj fizetésére kötelezte, mondván, régebben, még nem tanárként tudott 300 ezret is keresni havonta."

Csókoltatlak a sztereotípiáiddal együtt! :)

2015.07.01. 22:04:49

@Nőneklenni:

"Néha előfordul, hogy "felszólítom" a férfiakat, ne hagyják magukat! :-)"
Jól teszed! ;)

Egyébként azért nem tudunk ellenetek harcolni, mert arra vagyunk programozva, hogy védjünk titeket. Ti meg arra, hogy kihasználjatok minket. Ez alapesetben úgy működne, hogy mindkét félnek jó legyen. De ha valami miatt (feminizmus) borul a bili, akkor jön az egyoldalú harc.
Olyan ez, mint egy házaspári kapcsolat, csak nagyban, a társadalom oltárán. A nő elkezd hisztizni (feminizmus), a férfi meg arrébb kullog (MGTOW). Néha elkezd vitázni (antifeminizmus), ami a nők többségét nem hatja meg, mert nem érvekkel működik nála a hiszti, hanem érzelmekkel. És ebből lesz idővel a családon belüli erőszak (férfisovinizmus, nősovinizmus).
Egy nagy család vagyunk! :D

"Az, hogy egyáltalán harcolni kell."
Hát ez van.
A szerencse az, hogy nem kifejezetten ellenetek kell, hanem a feminizmus ellen.
Ha egy férfi felfogja, hogy mit jelent a feminizmus, meg felfogja, hogy az nem azonos a nővel, akkor képes harcolni ellene. De mivel a férfiak döntő része béta (úgy 3/4-ünk), ezért nem fogják felfogni. Ugyanis a béták döntő része (meg úgy a férfiak döntő része) ha nőkről van szó, akkor hülyékké válnak. Valószínűleg a nővédő ösztönünk az oka, de az okos férfi, aki kitalál minden problémára megoldást, az egy nővel szemben egy nyáladzó idióta lesz, és bólogató kiskutyát kezd játszani.
Fura, de így van.
Ezért kell megtanítanunk a férfiaknak, hogy egyrészt racionálisan próbáljanak gondolkodni nő esetén is. Másrészt azt, hogy nem a nők ellen kel harcolniuk, ha a feminizmus elen harcolnak, hanem a nőkért (is).

2015.07.01. 22:22:57

@SábaSaba:

"sokat tanulok, figyelek, beszélek más - tapasztaltabbal. Ők sajnos anyák, nők"
Nőket látsz, nőket kérdezel.
Férfiakat nem? Hát persze, hogy nem. Azok le vannak sz@rva.
Utána meg csodálkozol, hogy csak női problémákat látsz? Hát persze, ha csak őket nézed! Nézd meg a másik oldalt is (bár nyilván az téged nem érdekel).
De teljesen mindegy, kit látsz. A tények magukért beszélnek.
A hajléktalanok 80%-a férfi. És kétharmaduk azért van utcán, mert a felesége elvált tőle.
Ez tény. Nem csak náluk, hanem Európa minden országában!

"S ez a nő is 10-12 órát dolgozik!"
Az is bizonyított tény, hogy a férfiak többet dolgoznak. Még akkor is, ha a házimunkát belevesszük.
Ráadásul jellemzően keményebb munkát, mint a nők.
Tudom, kivétel mindig van.
Mindegy mit látsz magad körül (ahol csak anyukákat látsz). A tény még tény. Majd menj ki a hajléktalanok közé, és kérdezd meg őket is. nemrég beszéltem egy régész professzorral. Az utcán él. Régész PROFESSZOR!!! Azt mondta, megvárja még a telet, és akkor majd meghal, ha már eddig mindig megmentették az öngyilkosság elől. ... Elvették a gyerekét, a lakását meg mindenét. A felesége.

"újra bezsong egy fiatalabbal"
A bezsongásról meg csak annyit, hogy ahhoz két fél kell ám!
A nők ugyanannyira csalfák és félredugnak, mint a férfiak.
Ez is tény ám. ;)
(Csak egy példa, nyugodtan utánanézhetsz: a gyerekek 10-15%-a nem attól a férfitől van, mint akit a gyerek az apjának gondol. Ez gondolom elég durván megmagyarázza a dolgot. Kettőn áll ám a vásár.)

"a nőnek nagy a vesztenivalója! Hiszen egyedül marad, a saját maga (kevés!) fizetésével"
Meg a lakással, a szociális támogatással, a magasabb családi pótlékkal, és persze a tartásdíjjal, ami lehet a férfi fizetésének a fele is. Sőt, manapság akár több is:
hvg.hu/itthon/20150417_Tartasdijitelet_A_gyereknek_jar_az_iPho
Apuka meg mehet a híd alá a fizetésének a felével.
Igen, a nőnek a legtöbbször nincs vesztenivalója. Ezért válik!
(De ha tudsz más magyarázatot arra, hogy miért van az, hogy korábban a válások 40%-át kezdeményezték a nők, ma meg már 80%-at, akkor nyugodtan szólj.)

"a felét legfeljebb Németországban adják meg, ha jól hallottam egyszer"
Ezért nem hallomásból kellene tájékozódnod.
Pláne nem a barinőktől!
A valóság az, hogy korábban gyerekenként 15-25%-ot lehetett vonni, több gyerek esetén pedig max. a férfi fizetésének felét. És vonták is kíméletlenül, durvábban, mint a bankok meg a végrehajtó cégek! Manapság ez változott a Ptk-ban. Lásd a linkelt cikket. Akár a férfi fizetésénél többet is képesek megítélni. És lesz@rják, hogy a férfinak esélye nincs kifizetni. Ami pénz megy a számlájára, az máris kerül át anyucihoz, aki semmit nem csinál érte.
És mellette még a gyerekét sem láthatja az apa!

"legtöbbet azonban a GYEREK VESZÍT! Ezt kellene mindenkinek meggondolni"
Főleg a feleségnek!
Megírtuk már Nőkováccsal, hogy mi a megoldás:
KÖZÖS FELÜGYELET, VÁLTOTT ELHELYEZÉS
És akkor nincs probléma a tartásdíjjal. Válás esetén nem kell fizetni, mindenki megy a maga útján, és él, mintha nem is házasodtak volna.
És a gyereknek is jobb, mert mindkét szülő neveli.
Így nem lesz ilyen gond:
www.ferfihang.hu/2011/11/28/apatlansag/

SábaSaba (törölt) 2015.07.02. 19:56:57

Fattyúlovagnak, zombi, te miért nem hívod fel a figyelmét a linked-re, mert azzal jön az üzenetében, hogy nincs fix összeg, dehogynincs! S te magad is megírtad nekem, de ezt én is tudtam, mert mondták ezek a "barinők", 2014 március 15.-étől van!! Egyébként köszönöm az infókat. S igen, nőkkel beszélgetek, nő vagyok, az ő helyzetük érdekel, ez az igazság. Nem beszélgetek apukákkal/voltférjeikkel, mert azok köszönik, jól vannak, maradt rendesen a bukszájukban "annyicska", hogy véletlenül ilyen messzi szépnevű "szigeteken" nyaralgatnak minden évben a nőjükkel... :((( s egyáltalán nem érdeklik a gyerekeik, akiket a nagymamánál (saját anyucikájánál) leparkoltat addig(!) Hidd már el, hgoy ilyen példa is van, még ha ritka is, de van, ezt tényleg azok a nők nevében írom, akik érintettek és igazuk van, nem hiszi el nekik senki, hogy ők jártak rosszul!!!! Akkor ők a 20%, akikről meg nem beszéltek, nem írtok, se ti, nők, se ti, férfiak, én megteszem, ennyivel segíteni szeretnék nekik is, hogy nem élnek annyira szuper módon, két-három gyerekkel, egy fizetésből és az államtól a családi pótlékkal, ami tudjuk, mire elég, közben augusztusban a kétgyerekes (mert a 2 gyerek a legdrágább!!) 40-50 ezret fizet könyvekért és egyéb papírvackokért, amibe az apucika nem száll be (elnyaralta?!), ja és a tartásdíjból, ami kinek-mennyi, ahogy már írták mások, akár valahol csak 25 ezer, vagy még kevesebb, mert - ahogy szintén leírták - a gazdag apuka minimálbérben van, szóval sorolhatnánk, iylen eset is igenis van! Én (eddig) nem dörzsölt nőtársakkal beszélgettem! Itt, ezeknél a nőknél és anyukáknál sajnos az apucika volt éppen a dörzsölt, hogy utánanézett dolgoknak, s jól felkészült a pénzével együtt, (ügyvédestől!), nehogy hiba csússzon a számításába! Szerintetek miért akart volna válni az anyuka, ha tudja, fix összeg van, és alig fog kapni valamit, amiből aztán egyedül neveli a gyerekeit!? Minek kövessen el ilyen hibát?! Főleg, hgoy a gyerekeit ő szereti jobban, mert nem gondol válásra! Melyik nő szeretne egyedül maradni a gyerekeivel?? (Esetleg, ha verik vagy egyéb módon alázzák, nyilván el akar válni. Más esetben tűr a végtelenségig!! A gyerekei miatt!) Mert a felajánlott összeggel ha nem ért egyet, igenis pereskedhet, de ahhoz is kell a pénz az ügyvédre. NEM EZEK A NŐK ADTÁK BE A VÁLÓKERESETET! Tőlük váltak, a gazdag(abb) férjek, mert "szerelmesek" lettek. Az új nőjük inkább apénzükbe... A gyerek meg egyáltalán nem érdekli ezeket a gazdag apucikákat, mert közben motoroznak, hajóznak, workshopoznak, külföldöt járják az új nővel, nem érnek rá jönni, felhívják, jól vagy?, s aztán kipipálva! Majd új családot alapítanak- akár akarnak akár nem, mégis lesz gyerekük, hopp, észre sem veszik. Mindig ez van. Aztán meg utólag szerelmet vallanak, vissza akarnak jönni, mert erről is mesélhetnék, mondta egyikük, hogy jött vissza 2 év után... Na, hát ilyen is van! Jó, biztosan vannak nem dörzsölt-férfiak is, akik rosszul jártak. Ha találkozom eggyel, beszélgetek vele, megígérem :). S összehozom a szintén nem dörzsölt anyukákkal a környéken :). Legyen már több "happyend"! Mindenkinek minden jót! SábaSaba

SábaSaba (törölt) 2015.07.02. 20:05:42

A közös felügyelet és váltott elhelyezés ÓRIÁSI HIBA! Lehet, hogy "közteherviselés" gyanánt elmegy, az apucika is végre belátja, mit végez a felesége, az anyuka, s talán fejet hajt előtte, hogy drága feleségem, miket vállaltál, míg én 10-12 órázom(!), a nőnek meg van 1 szabad hete (mert megérdemli a kis pihenést ő is, nem csak a kéthetentét bevállaló apucika, ami a gyakorlat), de bármelyik pszichológus (az uncsitesóm pszichológus mellett dolgozik, s megmondta!) és maga az érintett is elmondhatja, hogy mennyire nem érzi a biztonságot, hol itt, hol ott ébred, gondoljatok már bele a gyerekek helyzetébe!! Hová tette az egy héttel ezelőtti dolgát stb. Ez ŐRÜLET lenne! Én biztosan nem akarnám ezt, ha ilyen helyzetbe kerülnék! SOHA! Na, ehhez már nem is írok többet! S már egyáltalán inkább semmit, mert látom, hogy mindenki a magáét szajkózza, meg is értem, mert mindannyian mások vagyunk, de legalább meg lehetne látni az érem mindkét oldalát. Ahogy ígértem, megnézem én is, beszélek normális "elhagyott" apukákkal, ha úgy alakítja az élet. Tegyétek meg ti is, hgy meglássátok a gyermekeiket egyedül nevelő szegényebb nőket is, nem csak a fondorlatos 80%-ot. Sok sikert mindenkinek! (Magamnak is ezt kívánom.)SábaSaba

2015.07.02. 21:22:17

@SábaSaba:

"zombi, te miért nem hívod fel a figyelmét a linked-re, mert azzal jön az üzenetében, hogy nincs fix összeg, dehogynincs!"
Lehet fix összeg. Nem van, hanem LEHET.
Nagy különbség!

"Nem beszélgetek apukákkal/voltférjeikkel, mert azok köszönik, jól vannak"
Talán ne a barinők exférjét kérdezd, hanem oylan férfiakat, akik nincsenek jól.
Csak mert olyat többet találsz, mint nőt, aki nincs jól.

"Hidd már el, hgoy ilyen példa is van, még ha ritka is"
Ki mondta, hogy nem hiszem el?
Még írtam is, hogy amit írok, az nem minden esetben igaz, csak a többségben.
Egyáltalán elolvastad/megértetted, amit írtam neked?
Mert nem úgy tűnik...

Egyébként itt válás kapcsán mi általános társadalmi jelenségekről írunk.
Nem egyéni tapasztalatról.
Az egyiknél pár tucat embert ismerhetsz.
A másiknál több millió emberről van szó.
Nagy különbség!

"Ha találkozom eggyel, beszélgetek vele, megígérem"
Csak menj oda egy hajléktalanhoz.
50% esélyed van rá, hogy találj köztük ilyet.

"A közös felügyelet és váltott elhelyezés ÓRIÁSI HIBA!"
Láthatóan azt sem olvastad el, amit linkeltem.
Így miről vitázol??? Képzelgésekből nem élünk meg.
Linkelem újra mindet, hátha most sikerül elolvasnod:
seveled.cafeblog.hu/2013/11/09/9-tevhit-a-kozos-felugyeleti-jogrol/
seveled.cafeblog.hu/2013/01/14/csokkenti-a-vitakat-a-kozos-szuloi-felugyeleti-jog/
seveled.cafeblog.hu/2013/11/16/miert-nincs-kozos-szuloi-felugyeleti-jog-magyarorszagon/
utveszto.uw.hu/os/apatlan-tarsadalom.html
www.ferfihang.hu/2011/11/28/apatlansag/
És egy plusz adat:
- Azoknál a gyerekeknél, ahol a szülők válás után is közösen nevelik a gyereket, ott a problémás (szenvedélybeteg, depressziós, figyelemhiányos zavarral küszködő, hiperaktív, stb.) gyerekek aránya NEM TÖBB, mint ahol ép családban nőnek fel.
- Viszont ahol csak az egyik szülő neveli a gyereket, ONNAN KERÜL KI A PROBLÉMÁS GYEREKEK BŐ KÉTHARMADA!
Tehát igenis az a rossz a gyereknek, ha csak az egyik szülő neveli.
Réges-régen megdőlt már az a pszichológiai vélemény, hogy a gyereknek rossz ingáznia. Sőt, ahol bevezették a közös felügyeletet, ott a válási arány is csökkent (anyuci ugye nem kap tartásdíjat, vagy kevesebbet kap, és a fél vagyon sem lesz az övé, így nincs annyira érdekében válni), és egyéb problémákból is jóval kevesebb van. A "hetente itt - hetente ott" dolog egyrészt már magában sem gond. Ráadásul általában úgy oldják meg, hogy fél évig itt, fél évig ott. Vagy szünetekre meg minden második hétvégére itt, a maradék időben ott.
Semmiféle problémával nem jár a gyerek számára. Van sok gyerek, aki nyáron egyik nap az egyik barátjánál alszik, másik nap a másiknál. Még csak nem is a saját szülőjénél. És nem hogy nem érezné magát biztonságban, hanem még élvezi is. Ergo miért lenne neki baj, ha a szülőjénél alszik?
Ne röhögtess már a sokat hangoztatott feminista maszlaggal.
Inkább tényeket olvas (linkeltem), mielőtt butaságoknak dőlsz be.

Lóhering a fattyúlovag 2015.07.03. 01:26:01

@SábaSaba:
Ritka hülye egy picsa vagy te duplasába!
Azért, hogy kivénültél a faszkörhitáról nem 'en bloc' a kanállatok hímsovén világa tehet.
És ha te látsz egyetlen, a nettó 154ezer Ft (nettó átlagbér) feléből nem Reunionon, de a Szúnyog szigeten dőzsölő apukát, hát én hétköznap fényes délben, az Oktogon közepén, az I Musici di Roma zenekíséretére, hófehér Steinway zongora tetején nyalom ki a segged!
(azt elismerem, hogy nem hallottam az egy éve bevezetett fx összegről, nekem csak fix minimumot szabtak meg.)

SábaSaba (törölt) 2015.07.03. 11:06:03

Zombinak írok (a fattyúlovaggal nem levelezek), meg aki olvassa, hogy ezek a "barinők" egyedül nevelik a gyerekeiket, mert más lehetőségük nem is volt, ezt pedig te értsd meg!!! Minthogy az apuci elhúzott!! Elment és kész, igaz, maradhatott a nő a lakásban/házban, de a fele hiteltörlesztést fizeti az anyuka, nem csak úgy éldegél ott a gyerekeivel!! Ez is megterhelő. Vagy eladják, elfelezik, kifizetik a hitelt, egyikük így tett, s aztán nekiállt lakást keresgélni a megmaradt 5 millióból?! Mit vesz azon!? Egy ideig bérelt lakásban élt a gyerekeivel!!! Na, ilyen anyuka is van, s szerintem az utcán végezte volna, ha a szülők nem segítenek!! Ezt mesélte nekem. S elhiszem!!! Tudom, ez a ritkább, ahogy írjátok, de én most ilyet látok magam körül és kész. Majd tágítom a látókörömet, ezt is megírtam. Mert - és írtam ezt is-, igen, akkor ők a maradék 20%. Tehát nem tart igényt az ilyen apuka a közös gyerekekre, ami meg számomra döbbenet, s igen, írod, elhiszed, de te nem egyéni dolgokkal foglalkozol, hanem általánosságban, rendben, te ezek szerint nem találkozol ilyen egyéni esetekkel, hanem statisztikákat böngészel(!?), én nem!, s az utca emberét kérdezed (én meg "barinőket") - nő vagy férfi létedre, mert elég zavarosan írsz ,el sem lehet dönteni, nő vagy-e vagy férfi, talán szándékosan is teszed, a te dolgod! Te akkor ezt látod, elfogadom. Én meg a másik oldalát látom, a baráti körben élőket. Össze lehet akkor rakni, és ezt is vegyétek figyelembe, ha már a témát analizálgatjátok. Szóval az ilyen gazdag apukát akadályozza a közös gyerek a golfozásban, az esti mozizgatásban, szórakozásban, nem altatóverset szeretne verselni este a gyerekének stb.! Ezért nem is kér semmilyen más rendszert! A váltottat pláne nem! Nem élhetné ugyanis olyan nyugisan az életét, amit élt a családi élete előtt!! S nem az anya tehet róla, hogy egyedül van, egyedül maradt, és esetleg a gyereke(i) megsinyli(k)! Talán akadnak tásra, egyiküknek sikerült vagy 3-4 év után, vagy jó példát mutatnak, igen, a barátoknál az apukák, vagy a családban nagypapa, nagybácsi is lehet jó példa, hogy ne adják fel, nekik még sikerülhet, akár elvált szülők gyerekeként is normálisan élni. Mert nem biztos, hogy a családban élő gyerek apukája jobb apuka, mint aki elhúzott!!! S mégis családban él a gyerek, de jó neki, naponta meg elverik?! Akkor boldog lehet, hogy neki nem váltak el a szüleik?? Erre is írtam, hogy az ilyen házasság jobb, ha véget is ér. A gyerek érdekében. Végre illene, kellene valami jobb rendszert kitalálni, ami mindenkinek jó, de legjobb a gyereknek, s hiába írogatnak szakmabeliek, állandóan más a véleményük, folyton hajlanak mindenfele, hogy a társadalom nem szidja őket. Eddig az volt, hgoy 2 évig maradjon az anya otthon, azelőtt 3 évig minimum (ne adja bölcsibe, nem egészséges!). Lengyelországban 5 évig tart, mert utána megy oviba a gyerek. Ott a legkedvezőbb a szociális ellátás még a mai napig is! Nincs is gondjuk a társadalmukkal, nekem is van ismerősöm, 4 gyerekkel (férfi!), egyetemista társam volt, amikor kint tanultam. Normálisan élnek. Magyarország pedig mindig Franciaországhoz stb. hasonlítja magát, ahol már 2 hét után visszamennek a nők dolgozni, hogy megmaradjon a munkájuk, a gyerek pedig "szocializálódjon", ugye?! Egyáltalán nem vagyok feminista, azon kívül, hogy örülök, dolgozhatok én is, nem csak otthon mosogatok, főzök. Ha ez a feminizmus, akkor az vagyok, de szerintem ezzel kezdődött, azátn már továbbment, úgyhogy én nem megyek ennél tovább, nem akarom, hogy a férfi nevelje a megszült gyerekemet, még ha jobban is keresek nála, a gyereknek az anyjukkal kell lenniük az első időszakban, mindenki tudja. Úgyhogy ne vagdalkozz "feminista maszlaggal"-dologgal nekem! Ahogy írod, milyen remekül érzik magukat, hogy hol itt, hol ott ébrednek, a gyerek rendkívül alkalmazkodó!?!?! Hát nem!! Ettől nem lesz az, BIZTONSÁGA NEM ETTŐL lesz!!! Mert ez egyfajta kiszolgáltatottság, alkalmazkodnia kell(!). Esküvőjén nem a szüleinek köszöni meg, hogy felnevelték, hanem az anyuka barátnőjének és családjának?! Jobb esetben a nagyszülőknek! Voltam ilyen esküvőn, eléggé ledöbbent mindenki!! A férfi nem a szüleinek, hanem a nagyszüleinek mondta a beszédét és köszönetét! Pedig nem is elvált szülők gyereke volt!! Hanem rendes családban sem jutott rá idő, mindig máshol volt, más vigyázott rá, ja, nem volt rendszeres?! Nem. Persze a heti, havi, félévi váltás az?! Gratulálok. Én nem fogok így tenni (s nem vagyok még "kivénült"!). Értem én azt is, amit te írogatsz, igenis reagáltam rá, te is olvasd már el, amit megírtam!!! Ha fogok ilyen aranyos apukával találkozni, aki azért sír, mert nem láthatja a közös gyerekeiket, akkor majd beszélgetek vele, sőt, összehozom egy ilyen "aranyos barinővel", aki póruljárt. De már ezt is írtam! Elég is volt, mert nem szeretem ismételni magam. Én nem művelem ezt a blogolást, most ennél a témánál jelentkeztem be, de tanultam belőle, többet sem. Sok sikert, és minden jót mindenkinek, ahogy már írtam! SábaSaba

2015.07.03. 21:34:16

@SábaSaba:

"mert más lehetőségük nem is volt, ezt pedig te értsd meg!!!"
Már megértettem.
Hányszor írjam még le?

"mert elég zavarosan írsz"
Én???
Én legalább alátámasztom, amit írok.
Meg tagolva írom, nem egybe.
Hát te?

"el sem lehet dönteni, nő vagy-e vagy férfi"
Miért fontos?
Miért nem azzal foglalkozol amit írok?
Tipikus feminista szokás: mivel az érveink elfogytak, helyette próbáljuk kikezdeni a másik személyét.
Most pont ezt próbálod eljátszani.
Egyébként meg ebből is látszik, hogy mennyire nem olvasod el, amit írnak neked (vagy csak szimplán rosszul megy neked a szövegértés). Mert ha figyelmesen olvastad volna a hozzászólásaimat, akkor tudnád, hogy nő vagyok-e, avagy férfi. ;)

"S mégis családban él a gyerek, de jó neki, naponta meg elverik?!"
1. Nők gyakrabban vernek gyereket, mint a férfiak.
2. Ha külön van nevelve a gyerek, gyakrabban éri bántalmazás, mintha közös felügyelettel lenne nevelve.
Ezek tények. Pont.

"Végre illene, kellene valami jobb rendszert kitalálni, ami mindenkinek jó, de legjobb a gyereknek"
Már megírtuk, mi a legjobb megoldás.
Még mindig nem figyelsz.

"s hiába írogatnak szakmabeliek, állandóan más a véleményük"
Ez nem igaz.
Egyöntetű vélemény van arra, amit írtam.
Persze a feministáktól nem ezt hallod, mert ők lesz@rják a gyereket is meg az apát is. És mivel szinte mindenhol a feminista szenny folyik, ezért azt hallottad többet.
De ettől még tény, amit írtam.

"örülök, dolgozhatok én is, nem csak otthon mosogatok, főzök"
A nők mindig is dolgozhattak, ha akartak.
Csak általában nem tudták felvenni a versenyt a férfiakkal.
Ezért logikusabb volt, hogy otthon maradjanak.
Egy nő, aki gyereket szül (és nem 1-2-t, hanem mondjuk 8-10-et), az nem fog tudni lemenni a bányába a gyerekkel a karján, meg nem fog tudni reggeltől estig szántani. Ezért maradt az anya otthon, és a férfi a mezhőn/bányában. Nem elnyomás volt, hanem logikus munkamegosztás.
Csak a feministák hazudják azt, hogy a nők el voltak nyomva.
(Te meg elhitted nekik.)
Mutatom, olvasd el benne az idézetet:
www.ferfihang.hu/2012/07/25/az-elnyomott-nok-hangja/
Mint ahogy a női szavazójog legnagyobb ellenzői is éppen nők voltak, nem pedig férfiak.
Ennyit a nőelnyomásról.

"a gyereknek az anyjukkal kell lenniük az első időszakban, mindenki tudja"
Ez a "mindenki tudja" egy órási feminista humbug.
BIZONYÍTOTT TÉNY, hogy azok a gyerekek, akiket az apa IS nevel, sokkal egészségesebb gyerekeké válnak. Kevesebb lesz köztük a problémás, jobban szocializálódnak, stb.
Régen mindenki tudta, hogy a Föld lapos.
Utána kiderült, hogy nem az.

"Úgyhogy ne vagdalkozz "feminista maszlaggal"-dologgal nekem!"
Mert, ki vagy te, hogy engem utasítgatsz?
Egyelőre még nem vagyok a papucsod.
Tényekről beszélek, amiket még mindig nem bírtál elolvasni.
De közben nyomod a feminista maszlagot.

"Esküvőjén nem a szüleinek köszöni meg, hogy felnevelték, hanem az anyuka barátnőjének és családjának?!"
Ne forgasd ki a szavaimat.
Tudom, feminista szokás, de attól még nem szép.
Ráadásul a sztorid egy kitaláció. Szép mese, szépen alátámasztaná a mondandódat, de most találtad ki, mert más érved már nincs.
Ettől még csak csak mese.
Másfél évtizede foglalkozom emberekkel. Gondolod, nem látok át rajtad? :)

"igenis reagáltam rá, te is olvasd már el, amit megírtam!!!"
Hol is reagáltál a leírtakra?
Sehol. De nyugodtan idézheted magad, hogy bizonyítsd.

"de tanultam belőle, többet sem"
Úgy hívják ezt szakmai nyelven, hogy kognitív disszonancia.
A lényege az, hogy amikor az ember találkozik egy olyan információval, ami ellentmond az addigi világképének, akkor frusztrálttá, agresszívvé válik. És persze tíz körömmel próbál ragaszkodni a régi dolgokhoz, még akkor is, ha az teljesen irracionális.
Te most épp ebben vagy.
Volt egy (feminista) világképed a szegény nőkről és a gonosz férfiakról. Volt egy (feminista) világképed arról, hogy a gyereknek az anyánál a helye. Most meg, hogy találkoztál a tényekkel, frusztrálttá és idegessé váltál (látszik az írásodon meg a sértődékenységeden), és persze butaságözönnel próbálsz kapaszkodni a jól bevált ökörségekbe.
Innentől két út van számodra:
- Nem fogadod el továbbra sem azt, amiket eléd raktam és ragaszkodsz a feminista hazugságokhoz. Magyarán homokba dugod a fejed. Ilyen esetben jó eséllyel még durvább szorongási tüneteid lesznek, és egyre jobban fogod azokat gyűlölni, akik ellentmondanak neked.
- Másik lehetőség, hogy racionálisan végiggondolod, amit írtam, elolvasod a cikkeket, és RACIONÁLIS véleményt alkotsz róluk. Tehát vagy elfogadod, vagy pedig TÉNYEKKEL (nem magánvéleménnyel és egyéni példákkal) cáfolod. Ez utóbbi esetben a frusztrációd csökkenni fog és kevesebb stressz ér majd, ami az egészségedre is pozitív hatással lesz.
Én az utóbbit javaslom. :)

Lóhering a fattyúlovag 2015.07.05. 20:41:58

@Lóhering a fattyúlovag:
Jujj duplasabikám, most úgydeúgy meg vagyok bántva, hogy mászok is fel arra a magasságos turulmadárra és tüstént beveszek öt doboz harakirit!

És akkor rendeljem a zongorát, az útlezárást meg a zenekart, vagy elismered, hogy mekkora éktelen fasságot rittyentettél ide, kicsi mimózám?

Merugyi hozzátok pinásokhoz kanállat csakis hasoncsúszva, lesütött (sőt odakozmált) szemmel, fejére hamut két marokkal hintve és domestosos szájöblítés után szólhat, debezzeg ha közületek, a Szent Pinát sikeresen körülnőtt csodalények közül valamelyik felsorolja a férfinem összes tagjának bűneit: napi rendszerességű erőszakolás 0-150 éves korig kivétel nélkül az összes nőt, kisdedek megrontása és azután felfalása (undorítóan csámcsogva!), az összes nő ötpercenkénti véresre és félóránkénti halálraverése, szegény nők halálra dolgoztatása bányában és erdőirtáson, és azok a rohadékok szegény nőkre lőcsölték még a szülést s szoptatást is ÉS MÉG DUGNI IS SZERETNÉNEK AZ ELVETEMÜLTEK!- no ilyenkor KÖTELEZŐ azonnal elismerni a kanállatok összes bűnét a Pithecantropusig visszamenőleg és addig esdekelni bocsánatért, amíg az ÖSSZES pinahordozó elegendőnek nem tartja!
Ugye így gondolod, te feministák legszebbje és legbölcsebbje?

Void Bunkoid 2015.07.12. 21:16:44

Egyébként hülyén hangzik, de ez az "igazi férfi"-ség is, hiába ír le viselkedésmintákat vagy elvárásokat, teljesen gumiszabályszerűen működik. A legtöbb nő még sokkal inkább külső alapján szelektál, mint mi, férfiak, és ELSŐSORBAN az fogja eldönteni, hogy a férfi viselkedése szimpatikus, meg férfias, vagy nem.

Már leírtam tán korábban, de az adott alapszituáció egy ajtó, ami elé érkezik egy férfi és egy nő.

Ha a férfi külsőre kívánatos a nő számára, akkor ha udvariasan előreengedi az ajtón, akkor igazi úriember - nem nem engedi előre, akkor igazi karakán, céltudatos, sikeres kemény férfi.

Ha a férfi nem tetszik a nőnek, akkor ha udvariasan előreengedi az ajtón, akkor pipogya megalkuvó nyominger, sokszor még kiváltja az emancipáltnős-hisztit is, hogy "én nem szorulok rá az ilyen leereszkedő nyálaskodásra" - ha meg nem engedi előre az ajtón, akkor meg szimplán csak bunkó.

Na, így működik ez.

medali (törölt) 2015.07.17. 01:34:40

@zombigyilkos: Akkor itt alljunk is meg. Miert is no fel minden masodik gyerek apa nelkul?
Ha azt mondod, vagy valaki mas, hogy a no hibaja, akkor el fogok mosolyodni, hidd el.
Ugyanis mindig es minden ket emberen mulik. Nem lehet okolni csak a not vagy csak a ferfit, ketton all a vasar mindig.

A te nezopontodbol teny, az en nem osztom ezt.

Elnyomjak... csak azt lehet elnyomni aki megengedi a tarsanak, hogy az ezt tegye vele. Ez is, mint minden mas, mindig ket emberes. Es ez is lehet mind noi oldal mind ferfi oldal.

Azt nem ertitek, hogy nincsen egyik hibas vagy masik, ha "hiba" van ott mindketto "hibazik", bar en inkabb tapasztalatszerzesnek neveznem, ami nagyon jo arra, hogy az ember osszerakja sajat magat. Mind a no mind a ferfi.

medali (törölt) 2015.07.17. 01:53:08

@Nőneklenni: Bevallom oszinten, hogy nem igen olvastam toled irasokat. Itt viszont nehany hozzaszolasodat es magat a cikket igen es nekem ugy tunik, hogy elbillent nagyon a merleg nalad az egyik oldalra.
Az egyik oldalt (noi) altalaban le, mig a masikat (ferfi) felfele minosited.
Azzal kapcsolatban amit a fiuk neveleserol irtal... egy no egyedul sosem fog tudni ferfit nevelni a fiabol, mivel nincsen meg hozza a ferfi minta es energia, ugyhogy elso lepeskent inkabb azt kellene visszahozni, hogyha mar gyerek... apa es anya egyutt, mivel igy kerek es egesz es igy mukodnek egyedul a dolgok.

Szoval ha dinnyerol irsz, hagy forditsam le magamnak, hogy nekem mit is jelent a dinnye, es meg az is lehet, hogy a jelentese cseresznye lesz, mivel a dinnye szamomra nem lesz megfelelo. :)

medali (törölt) 2015.07.17. 03:03:37

"Summa summarum: óriási a felelősségünk abban, milyen férfit faragunk a fiainkból."

ha nagyon nem ertened a cseresznyemet... ezt ragadtam ki epp.

a valasz pedig nem lenyeges, ilyen ertekrendu emberek akikrol irtal nem jellemzoek a kornyezetemben igy mindegy is mit tesznek vagy mit nem.

2015.07.18. 11:07:22

@medali:

"Miert is no fel minden masodik gyerek apa nelkul?"
Mert magas a válási arány.

"Ha azt mondod, vagy valaki mas, hogy a no hibaja, akkor el fogok mosolyodni, hidd el."
Nem különösebben érdekel a bárgyú vigyorgás.
A válások 80%-át a nők kezdeményezik, míg régebben ez csak 40% volt.
Vajon mi váltotta ki ezt a változást a nőkből az 50-es évek óta?
És miért növekszik azóta vele együtt a válási arány?
Nem tán azért, mert anyunak nincs vesztenivalója a válással?
Ja, de igen.

Egy újabb bizonyíték:
Ahol mostanság bevezették azt, hogy válás után is kötelezően közös felügyelettel neveljék a szülők a gyerekeket (tehát ne csak az anya kapja meg a gyereket, és ezáltal ne járjon tartásdíj, avagy csak kevesebb), ott egyből csökkenni kezdett a válási arány.
Hihetetlen, mi?
Ahol az egyik felet hátrányosan megkülönböztetik (apa), és a másikat meg pozitívan diszkriminálják (anya), ott az egyik fél vissza fog élni az előnyével (nő) a másik hátrányára (férfi). Ha az egyik félnek nincs vesztenivalója a válással, sőt, még előnye is származhat belőle (nő), ott egyből nagyobb lesz az esély arra, hogy váljon.
És máris megtudtuk, hogy miért növekedett 5X-ösére a válási arány az utóbbi 60-70 évben.
És meg is magyaráztuk, hogy miért kell minden második gyereknek apa nélkül felnőnie.

Egyébként ma is lenne lehetőség közös felügyeletre.
Tehát megoldható lenne, hogy válás után is mindkét szülő nevelhesse a gyerekét, és így a gyereknek nem kellene az egyik szülő nélkül felnőnie.
A legtöbb apa akarná is!
De mivel a magyar törvények szerint MINDKÉT FÉL beleegyezése szükséges a közös felügyelethez, ezért szinte mindig az anyukánál marad a gyerek.
Miért? Mert anyucinak kell a lóvé! A gyerek meg le van szarva.
Ennyit erről.

Majd ha a joggyakorlat valóban a gyerek érdekét nézi, meg ha nem diszkriminálja az apát hátrányosan, akkor majd nem lesz annyi gyerek, aki apa nélkül nő fel.

.

"Elnyomjak... csak azt lehet elnyomni aki megengedi a tarsanak, hogy az ezt tegye vele."
Kivéve akkor, ha törvényileg és a joggyakorlat alapján kerül valaki hátrányba.
Mint pl. itt is olvashatod:
valodiegyenloseget.blog.hu/2015/03/24/diszkriminalo_torvenyek_magyarorszagon

.

"bar en inkabb tapasztalatszerzesnek neveznem, ami nagyon jo arra, hogy az ember osszerakja sajat magat"
Ha nálad egy jó dolog az, ha a gyereket elszakítják az apjától, és ezt betudod csak egy tapasztalatszerzésnek, akkor nincs több kérdésem.
Kevés ennyire gyerekgyűlölő hozzászólást láttam még...

2015.07.18. 11:09:45

@medali:

Nőkovács pont azt írta, hogy mindkét szülőnek kellene a gyereket nevelnie. Egyáltalán nem ment át az egyik oldalra. Te vagy éppen a mérleg egyik oldalán.

Írta ő is, meg más is:
A megoldás a közös felügyelet és a váltott elhelyezés lenne.

Nőneklenni 2015.07.24. 18:55:38

@Lóhering a fattyúlovag:
Sajna, vagy nem, - ebben nem akarok állást foglalni, mert számomra a gyerek az elsődleges szempont-, valóban változott a tartásdíj megállapítása. Legjobb tudomásom szerint fix összeg, a gyerek szükségleteinek figyelembe vételével. És igen, sajnos igaz, hogy előfordul, sokáig kell érte pereskedni.

Nőneklenni 2015.07.24. 18:59:09

@Lóhering a fattyúlovag: a "pinásozást" nem mondhatnám, hogy nagyon férfiasnak tartom. :-)
Úgy látom, indulatba jöttél.
Márpedig ez sem segít a nézőpontok közelítéséhez.

Nőneklenni 2015.07.24. 19:07:14

@medali: Rosszul látod. :-)
Mint a nők jó része, amikor merészelem a "hibáinkat" sorolni.
Ha olvastál volna tőlem, tudnád - ezerszer leírtam- , most megteszem a kedvedért újra : NEM TARTOM FELADATOMNAK , HOGY FELNŐTT FÉRFIAKAT NEVELJEK.
Lévén nem vagyok az anyukájuk, illetve nőként képtelen vagyok férfigondolkodást prezentálni.
Azt is rengetegszer leírtam, nem tartom szentnek a férfitársadalmat. De az Ő oldalukat - azt gondolom- helyesebb és hitelesebb, ha férfi próbálja meg helyrebillenteni.
Viszont - akár tetszik, akár nem- kristálytisztán látom a nők, a mi hibáinkat.
És mivel nem érzem jól magam ebben a társadalomban , amiben valójában a nők jó része sem érzi jól magát ( ellenkező esetben miért sipákolna, hogy hol vannak az igazi férfiak? ) és mert van egy lányom, akit nagyon nem szeretnék ilyen nézőpontú/értékrendű társadalomba kiengedni, mint ami ma van, megteszem, ami nőként telik tőlem, a helyzet normalizálása érdekében.
Én - és rajtam kívül minden felnőtt - felelős azért, mi lesz a következő generációk sorsa.
Ezen kívül....nővédő szervezet, egyesület annyi van, mint égen a csillag.
A férfiakkal viszont nemigen foglalkoznak.
Nagyon sajnálom, hogy nekem nőként saját nemtársaimmal rendszeresen szembe kell helyezkednem, de nem normális, amit a női nem tesz a férfiakkal.
Tsztelet a kivételnek természetesen.

Nőneklenni 2015.07.24. 19:08:21

Sajnálom, hogy elszabadultak az indulatok ....