HTML

Nőkovács

A női viselkedésről fogok írni,az elkövetett hibáinkról. Férfiakat megkérdezve.:-)

Friss topikok

  • Vaki Vaki: @Nőneklenni: Valami komoly tudós ember írásában volt az információ, miszerint ugye a törzsfejlődés... (2021.05.25. 16:02) Ha a férfi hallgat 3.:-)
  • Sipi81: Nekem tetszett a bejegyzés. Az erős nőről mindig ez jut eszembe, amikor Boldizsár Ildikó volt rége... (2020.07.27. 23:43) Az erős nő

Címkék

Tabutéma +18

2013.05.08. 05:55 Nőneklenni

A családon belüli erőszak kérdése és kettős mércével való megítélése.

Nincs nap,hogy ne hallanánk, olvasnánk ezzel kapcsolatos híreket.Szinte minden nap történik tragédia. Ez még kiegészül azzal, amiről nem is tudunk.A családon belüli erőszakról legtöbbször a hírekből értesülünk. Amikor már visszafordíthatatlan események történtek.

Az erőszak minden formáját elítélem. A legsúlyosabb törvényi fellépést tartom szükségesnek ezen a területen. Sajnos nem vagyunk a helyzet magaslatán döntéshozói/ törvényi szinten.Sem prevenciós szinten.

Az erőszak áldozatai - a hírek szerint- mindig nők és gyerekek.

Holott ez korántsem így van, csak erről nem értesülünk.Férfi áldozatok ugyanúgy vannak, csak ők végképp nem jelentik - én legalább is nem emlékszem ilyen esetre-. Éppen elég a tudat nekik, hogy otthon, négy fal között elszenvedik, nem fogják nyilvános megszégyenítésnek kitenni magukat.

Ez csak teória, de képzelj el egy ilyen szituációt! Mi lenne a közvélekedés, ha egy férfi nyilvánosságra hozná, bántalmazza a társa? Ismervén a társadalmat, azt gondolom, a legkevesebb a lepapucsozás, nem pedig a megértés és sajnálat.

A férfi énkép nem viseli el a nyilvános megaláztatást.

Ahogy egy nőt, egy férfit ugyanúgy lehet terrorizálni, nem csak fizikailag.A családon belüli erőszak nem mindig jár kék-zöld foltokkal, törött végtagokkal.

Néha fogalmunk sincs, hogy amit elkövetünk, az erőszak.

Néhány példa,mire gondolok:

Szóbeli erőszak:gúnyolódás, sértegetés, öngyilkossággal, gyerekek elvételével való fenyegetés.

Lelki erőszak: érzelmi igények,szükségletek megtagadása, barátoktól,családtól,hobbitól való elszigetelés, féltékenység, a másik állandó hibáztatása, telefonon való ellenőrzés, zsebek átkutatása.

Gazdasági erőszak: elszámoltatás, közös céggel való zsarolás.

Csak én vélek ebben felfedezni sokszor tipikus női viselkedésmintákat?

A nők ugyanúgy képesek terrorizálni a társukat, csak a módszereik finomabbak. Ez ellen miért nem kampányol senki?

Miért teszünk úgy, mintha ez a probléma nem létezne? Miért akarjuk csak magunkat, nőket beállítani áldozatnak, amikor ez nem igaz ?!

Miért akarja a ma társadalma a férfit, mint főbűnöst beállítani, amikor a nők rekordsebességgel képesek verni a párkapcsolati koporsószögeket?

A lelki erőszak ugyanúgy erőszak, mint a testi. Igaz, nem halálos. Csak néha.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nokovacs.blog.hu/api/trackback/id/tr315286375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása