HTML

Nőkovács

A női viselkedésről fogok írni,az elkövetett hibáinkról. Férfiakat megkérdezve.:-)

Friss topikok

  • Vaki Vaki: @Nőneklenni: Valami komoly tudós ember írásában volt az információ, miszerint ugye a törzsfejlődés... (2021.05.25. 16:02) Ha a férfi hallgat 3.:-)
  • Sipi81: Nekem tetszett a bejegyzés. Az erős nőről mindig ez jut eszembe, amikor Boldizsár Ildikó volt rége... (2020.07.27. 23:43) Az erős nő

Címkék

Az erős nő

2020.07.27. 17:03 Nőneklenni

Változatlanul évek óta tolják ezt a mantrát... :)

Az elém kerülő cikkek közül szinte minden második az erős nőről, vagy bonyolult nőről szól.
A cikkeket nem szeretném elemezni, az ide vezető – akár történelmi- okokat sem, kisregényt lehetne erről írni.
Nem túl sűrűn olvasom ezeket a cikkeket, a lényege mindegyiknek ugyanaz.
Mi mindent meg tudunk oldani, helyt tudunk állni.
Így a kérdés mindig felmerül bennem: hol marad a férfi helye? Hova fér be ő, ha mi mindenre képesek vagyunk?

A kommentszekcióról már nem is szeretnék szólni, tragikus.
Néha tragikusan alpári.

Ezek lennénk mi, nők? Ez lenne a női erő?

Sokunknak valóban erősnek kellett lennie, vagy erőssé válnia, sokunknak egyedül kell(ett) helytállni, szembenézni a megoldandókkal, feladatokkal, de ez nem kellene , hogy általánosságban a férfiakkal való kapcsolat rovására menjen.

Én azt gondolom, a –női- erő nem a nagy hang, nem az izomzat, nem a trágárság, nem a mindent megoldás,vagy éppen a férfi legyűrése.
Hanem a tartás és méltóság elsősorban. Saját magunk ismerete és elfogadása – természetesen a folyamatos tanulás, önjobbítás szándékával-, saját helyünk elfoglalása egy kapcsolatban. Az adni tudás képessége ( erről szinte sosem olvasok). Az elfogadás képessége. Nem a másikra való mutogatás, okolás, hanem -adott esetben -a hibáink, gyengeségeink, saját felelősségünk elismerése.

Nem nagyobb erő kell ezek őszinte felvállalásához,ahhoz,hogy nem vagyunk tökéletesek és felsőbbrendűek, mint ahhoz,hogy habzó szájjal nekiessünk a másiknak és szóljunk róla degradálóan?

A női erő a lágyság, az odaadás,önmagunk és a férfi elfogadása. A férfiségének , értékeinek tiszteletben tartása. A tetteinek, segítségének elfogadása és elismerése. A vele való – saját értékeinknek, adottságainknak,határainknak megfelelő-együttműködés,partnerség.

Ezek jellemzik az erőt(valójában a lelkierőt), nem a nagyhangú harciasság.

( az egyértelműség kedvéért ez a fajta erő nem alárendelt szerep, hanem mellérendelt, egyenrangú )

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nokovacs.blog.hu/api/trackback/id/tr4016079896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2020.07.27. 18:01:10

"Hanem a tartás és méltóság elsősorban."
Igen ez az első kedvenc bullsiccem. Igenis van olyan, amikor már adja egy helyzet, hogy tartás és méltóság nem lesz fellelhető.
Gondoljunk csak a buddhista szerzetesekre. Miért élnek elvonulva? Csak nem azért, mert ha az átlagemberek életét kéne élniük, akkor máris megszűnne az a hű de nagy lelki béke?
És ahol már eleve a helyzet adja a nyomorultságot, ott egy ideig lehet játszani a méltóságot, de aztán eljön a pont, amikor már nincs méltóságos tartás nyomokban sem.
Aki ezt hangoztatja az ritkán és kevés ideig volt a tartását és méltóságát tipró helyzetben. Ebből következik, hogy ez a poszt azokról a nőkről szól, akik abban az értelemben erősek, hogy mindenkinél elérik amit akarnak, mindenkinek azt hazudnak amit akarnak. És a fbookon nyekeregnek kopogós cipős képre illesztett "jajj olyan szomcsi vagyok, ma csak 10-en raktak meg, most uncsizok, de az az igazán erős nő, aki kibír egy órát fallosz nélkül."

"A női erő a lágyság, az odaadás"-Kinek?
"mellérendelt"-Hova mellé?
"Az adni tudás képessége ( erről szinte sosem olvasok)."-Na tessék.
"Hova fér be ő, ha mi mindenre képesek vagyunk?"
Azért a nők nem olyan mazochisták, hogy mindent maguk akarjanak csinálni, úgyhogy ez a kérdés kicsit iciripicirit helytelen.

Nőneklenni 2020.07.27. 18:41:37

@Too much bullsicc: Én azt gondolom, önmagunkban kellene annyira erősnek lenni ( belső erő, ha úgy tetszik, megfelelő önértékelés), hogy nem maradunk olyan helyzetben, ahol fel kellene adni a tartásunkat, méltóságunkat.
Ezt a gondolatot miből sikerült leszűrni? :) "ez a poszt azokról a nőkről szól, akik abban az értelemben erősek, hogy mindenkinél elérik amit akarnak, mindenkinek azt hazudnak amit akarnak."
Az utolsó felvetésed pedig... ó dehogynem... nagyon sok nő akar mindent megoldani és utasítja el a férfisegítséget. :)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.07.27. 23:43:40

Nekem tetszett a bejegyzés. Az erős nőről mindig ez jut eszembe, amikor Boldizsár Ildikó volt régen Alinda vendége és tipikus alindás kérdést kapott, de csattanós lett a válasz:
youtu.be/DpdWvf_Mhio?t=1140
süti beállítások módosítása