HTML

Nőkovács

A női viselkedésről fogok írni,az elkövetett hibáinkról. Férfiakat megkérdezve.:-)

Friss topikok

  • Vaki Vaki: @Nőneklenni: Valami komoly tudós ember írásában volt az információ, miszerint ugye a törzsfejlődés... (2021.05.25. 16:02) Ha a férfi hallgat 3.:-)
  • Sipi81: Nekem tetszett a bejegyzés. Az erős nőről mindig ez jut eszembe, amikor Boldizsár Ildikó volt rége... (2020.07.27. 23:43) Az erős nő

Címkék

Kapcsolat- racionális alapon

2013.12.22. 13:01 Nőneklenni

Ugyan nem karácsonyi a téma, talán csak annyiban kapcsolódik a Karácsonyhoz, sokan vannak egyedül, sokféle okokból, pl. félelmek miatt.

Ez a fajta félelem, amiről írok, nem csak a nők sajátossága, igaz ugyan, hogy a nők - hamarabb- kimondják ezt is, mint a férfiak.

Az egzisztenciális félelemre gondolok.

Sok esetben olvasom női íróktól, rendezetlen egzisztenciával rendelkező férfi szóba sem jöhet.

Csak azt felejtik el, a férfiak rendezetlen egzisztenciájának sokszor a válás az oka. Hogy mindent (majdnem mindent) ott hagytak a gyerekeiknek, exfeleségüknek. Esetleg olyanoknak is, akik kizáró tényezőként kezelik a vagyon hiányát.:-)

Nem tartom szerencsésnek, ha valakit egy pillanatnyi állapot miatt ítélünk meg, anélkül , hogy ezen a tényezőn kívül bármit is tudnánk róla. Bármilyen ember lehet. Lehet, tele van ambícióval és akár egy rövid idő alatt rendeződik az anyagi helyzete.


Nem megyünk bele ilyen emberrel kapcsolatba, mert féltjük, amit elértünk és féltjük a gyerekeink örökségét. Általában a  30as évek után már valamit fel tudunk mutatni. Saját munkánkból és/vagy örököltünk.

Kizárunk embereket, mert rosszabb helyzetben vannak jelenleg, mint mi, holott erre az aggályunkra is lehet megoldást találni.

A vagyonszerződést.

Nem várható el senkitől, hogy szüleink  és saját munkánk eredményéről lemondjunk egy akkorra már idegenné vált ember kedvéért.

Sem mi, sem a felmenőink nem azért dolgoztak, hogy egy idegen elvigye.

Mi nők, válás esetén előszeretettel viszünk el anyagi javakat,ronda módon harcolunk olyanért, ami nem illet meg minket.

A vagyonszerződés teljesen normális és elvárható lenne minden kapcsolatban, hisz nem tudjuk, mit hoz a jövő.

Ha mi vagyunk rosszabb anyagi helyzetben, akkor is és talán akkor még inkább nekünk kellene ezt felvetni.

Vagy nem az embert találjuk vonzónak, hanem a körülményeit? Vagyunk annyira számítóak, hogy bekalkuláljuk, válás esetén mit szakíthatunk le a másikról?

Én azt gondolom, ha valaki egy ilyen szerződés felvetése miatt már csak a száját is húzza, attól nem sok jó várható, ha a kapcsolat megromlik.

Természetesen az, hogy együtt mit érünk el, más kategória, de szerződésbe ez is foglalható.

Ezen is gondolkozz el, ha kapcsolatot szeretnél és mielőtt megítélsz más embert, illetve azon, mindenre lehet megoldást találni ( félelmek ellen is), ha egy kicsit racionálisan gondolkozol.:-)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nokovacs.blog.hu/api/trackback/id/tr125704404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása