HTML

Nőkovács

A női viselkedésről fogok írni,az elkövetett hibáinkról. Férfiakat megkérdezve.:-)

Friss topikok

  • Vaki Vaki: @Nőneklenni: Valami komoly tudós ember írásában volt az információ, miszerint ugye a törzsfejlődés... (2021.05.25. 16:02) Ha a férfi hallgat 3.:-)
  • Sipi81: Nekem tetszett a bejegyzés. Az erős nőről mindig ez jut eszembe, amikor Boldizsár Ildikó volt rége... (2020.07.27. 23:43) Az erős nő

Címkék

Szerepcsere

2012.12.11. 18:29 Nőneklenni

Akárhogyan is csűröm-csavarok,a szerepek bizony felcserélődtek.

Ha arról beszélünk,milyen volt régen a párkapcsolati felállás,a nők többsége felháborodik,mondván,ő bizony nem óhajt alárendelt szerepet egy kapcsolatban.

A konzervatív típusú kapcsolatokat a nők elnyomásával azonosítják.

Holott egyáltalán nem biztos,hogy erről volt szó.Az ritkán merül fel,hogy akkor még mindkét nem maradt a saját nemének megfelelő feladatoknál.Az meg végképp ritkán,hogy esetleg mindkét nem jobban érezte magát egy kapcsolatban.

A nyugati kultúrában radikálisabban fejeződik ki a nemek szerepe,a nők elnyomása,ám a napjainkban oly divatos távol-keleti filozófiában is látszik ugyanez,csak finomabban kifejezve.

A Yin-Yang párra gondolok.

Ebben a bejegyzésben nem fejtem ki részletesen,csak az alaptulajdonságokat említem.

A Yin és Yang( nő és férfi) összetartozik.Ketten egy egész.Nem egymást kioltják,hanem  egységbe olvadnak.

A tulajdonságaikat illetően a Yin lágyság,befogadás,passzivitás ,a Yang:dominancia,uralkodás,keménység.

Mindkét nemben mindkét pólus megvan.Persze a férfiakban több a Yang,ahogyan a nőkben a Yin.


(Csak érdekességképen,a Yang tulajdonságokhoz sorolják a stresszt és a munkát is.:-), tehát ezek férfias jellemzők)

Manapság mindkét nem csinál mindent.Ez nem minden esetben baj,de azt ne mondja senki,hogy az a normális,ha a nő fúr-farag,a férfi pedig mosogat.

Nem hiszem,hogy egy nőnek büszkének kell lennie arra,hogy lyukat tud fúrni a falba.

Mert ez NEM NŐI FELADATKÖR.

Ha az ilyesféle tudásoddal villogsz egy férfi előtt,értelmezheti úgy is,hogy ebben sincs rá szükséged.

Egy kapcsolatban a férfinak nem kazánkovács őrmesterre van szüksége,hanem a nőre,a női jellemzőire,női gondoskodására.

A férfinak az kell-többek között-,hogy érezze,szükség van rá.

Ha mindent megteszel,ami az ő feladata,ha sosem kéred,segítsen,oldja meg a férfifeladatokat,nem fogja jól,illetve hasznosnak érezni magát.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nokovacs.blog.hu/api/trackback/id/tr554960230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

somashaman 2012.12.12. 20:00:12

erről egy kedves ismerősöm története jut eszembe.
az alföldről költöztek ide a balatonra,munkájuk miatt. történt egyszer,hogy az édesanyja lábát törte. hazautaztak szüleikhez intézni dolgokat majd kórházból haza vitték Mamát. munkájuk miatt viszont vissza kellett jönniük és hát aggódtak,hogy a mi lesz Mamával,mert a Papa ugye soha nem végzett házi munkát,ő mindig a földeken dolgozott,meg az állatokkal foglalkozott.telefon nem lévén egyre jobban aggódtak miattuk és nem bírták tovább 1 hét után haza szaladtak. majdnem hanyatt estek a meglepetéstől. a Mama ruhái kimosva,kiteregetve,ami kell vasalva és a tűzhelyen meg főtt az ebéd. teljesen ledöbbentek,hogy a Papa aki soha nem volt a konyhában az étkezés kivételével és a házi munkákban sem vett részt soha,milyen pedánsan ellátta a Párját. látta az Öreg a megdöbbenésüket és azt is ,hogy megnyugodtak a gyerekek és mondta: attól,hogy én soha nem végeztem ezt a munkát,azt gondoltátok,hogy nem is tudom megcsinálni? tudtam volna előtte is,de nekem más volt a dolgom. :))

tény,hogy más a Nőnek a feladata és más a Férfi dolga a családban. ha pedig a szükség úgy hozza,mint ebben az esetben, az ideiglenes szerepcsere sem okozhat problémát egyik félnek sem. hisz annyiszor látták.......

Nőneklenni 2012.12.13. 18:11:04

Szerintem a kulcs ez:"...ha a szükség úgy hozza..".:-)
Nem tartom férfiatlannak,ha egy férfi el tudja látni magát,nőietlennek,ha a nő meg tud valamit javítani,de nem ez az alapjelleghez illő.:-)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2014.06.25. 01:10:09

Azt még tegyük hozzá, hogy a hagyományos kapcsolatokban a szerepeket a civilizáció fenntarthatósága szempontjából optimalizálták, oly módon, hogy a két nem sajátos, pozitív és negatív ösztönvilága egyaránt hasznos mederbe legyenek csatornázva.

Minden olyan civilizáció, ahol ez az elrendezés fellazult vagy felbomlott, emberi utánpótlás híján nemes egyszerűséggel elfogyott, tátongó helyén kőkorszaki viszonyokkal.

Nőneklenni 2014.07.06. 01:25:34

Hogy érted az optimalizálást?
Nem nevelési kérdés a szerepek kialakítása?

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2014.07.08. 18:25:35

Nekiálltam leírni, de aztán rájöttem, hogy egy örökkévalóság lenne, illetve eszembeötlött az is, hogy leírták már magyarul előttem. Nagyjából ilyesmi az állás:

egyenjog.blogter.hu/257651/patriarchalis
süti beállítások módosítása