HTML

Nőkovács

A női viselkedésről fogok írni,az elkövetett hibáinkról. Férfiakat megkérdezve.:-)

Friss topikok

  • Vaki Vaki: @Nőneklenni: Valami komoly tudós ember írásában volt az információ, miszerint ugye a törzsfejlődés... (2021.05.25. 16:02) Ha a férfi hallgat 3.:-)
  • Sipi81: Nekem tetszett a bejegyzés. Az erős nőről mindig ez jut eszembe, amikor Boldizsár Ildikó volt rége... (2020.07.27. 23:43) Az erős nő

Címkék

Mit akarnak a férfiak?

2013.05.02. 16:51 Nőneklenni

Már közhellyé vált, a férfiak csak a szexet akarják.

Ez így tévedés.

Persze,hogy akarnak szexet,ahogy a nők is,ne legyünk álszentek,minden egészséges embernek vannak szexuális igényei.

A nők két dolgot vesznek ezzel kapcsolatban zokon:

1. a férfi szexet akar

2. a férfi nem mutatja jelét ,hogy szexet akarna.

Maradjunk annyiban, szexet -is- akarnak természetesen, még akkor is, ha nem fejezik ki azonnal és nyíltan.

Alapjában véve a férfiak érzelemvilága nem különbözik a miénktől.Ugyanúgy vágynak a szeretetre,törődésre,a boldogságra,mint mi,csak a kifejezésmódjuk más.Másra nevelték őket.(jó esetben)

Persze vannak olyan férfiak,akik valóban nem törekednek többre,csak arra,minél több nőre mondhassák: megvolt.

Ha logikusan végiggondolod, ők azok,akiknek nincs rendben az önértékelésük. Ők azok,akik -tévesen- a hódítások számától teszik függővé és azzal próbálják bizonyítani saját férfiségüket.

Egy kiforrott, érett személyiségnek nincs szüksége semmiféle bizonygatásra.

Csak azért,mert nem figyeltél eléggé valakire és sikerült beleakadnod egy - vagy több- bizonyítási kényszeres férfiba, ne általánosíts a többire nézve!

Inkább azon gondolkozz el,miért ilyen férfiakkal sikerül kapcsolatba kerülnöd?

Azon is gondolkozz el, ha ilyen helyzetbe kerülsz, miért nem akarnak többet tőled, csak szexet?

Ha jól érezné magát veled a férfi, úgy a szexben, mint bármi másban, maradna.

Ha nem érzi jól magát, megy.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nokovacs.blog.hu/api/trackback/id/tr35262431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elsőszámú Közellenség 2013.05.03. 15:08:48

Bár engem már nem érint a téma, de azért vagyok oly bátor/botor (megfelelő aláhúzandó) hozzászólni.

Egyrészt a nők nagy része alapból azt feltételezi, hogy a férfi csak szexet akar. A legnagyobb hiba az egészben az, hogy nagyon, túlságosan is gyakran, igazuk van. Olyan világban élünk, ahol a felszín számít. S kevesen vannak, akik a mélyebb dolgokat keresik. A szex, mint olyan, kell az embernek, de elgondolkodtam a dolgokon. Az igazi, teljes értékű szexben az ember akkor teljes, ha száz százalékig önmagát adja, beleértve - tudom, hülyén hangzik - a benne lakó állatot is. Ehhez viszont olyan mérvű bizalom szükségeltetik a másik iránt, ami már lényegesen túlnő a szex fogalmán, mert az ember akkor már nem csak testileg, hanem lelkileg is mezítelenné válik, ezáltal fokozott mértékben sebezhetővé. Ennek a sebezhetőségnek a tudatában pedig a teljes bizalomra van szükség. A bizalom, meg mint olyan, világunkban hiánycikké vált, nincs rá szüksége a fogyasztói társadalomnak.

Na, kissé zavarosan fogalmaztam, lévén hogy engem már csak elméletileg érint a téma, de talán a lényeg kihámozható. :)

Nőneklenni 2013.05.03. 16:23:24

Nem voltál zavaros.

De én a bizalmat az önbizalomra tudom és szoktam visszavezetni.Az az alapja a bizalomnak.

Ha én csak annyira bízom magamban,hogy csak szexuális segédeszközként tekintenek rám,akkor hogyan várhatnám el azt,hogy más másképp/jobban bízzon bennem, vagy hogyan tudnék abban bízni,hogy más másképp gondolja?

Na ez volt zavaros.:-)

A szex a Maslow piramis "alapja".:-) Persze,hogy természetes - alap-szükséglet.

Elsőszámú Közellenség 2013.05.03. 16:56:31

@Nőneklenni:

Lehet, hogy alapszükséglet, nem szállok vitába, nem érint engem. :)

Ha a másikat csak szexuális segédeszköznek tekinti valaki, ez már önmagában hordozza a büntetését. Jó eset az, amikor a másikat az ember önmaga kiteljesedésének, a másik felének érzi. És kölcsönösen. Így a teljes.

LilMonk 2013.08.13. 15:56:55

Nekem eddig ahány kapcsolatom volt, én mindben azt láttam, hogy a férfiak tényleg egyet akarnak. Nem szexet, hanem megbecsülést. Nem a felszínt hanem igenis a mély dolgokat, azt, hogy valakiben bízhassanak annyira, hogy rá merjék bízni az érzékenységüket, félelmeiket, bánataikat. Ha megbecsülik őket, akkor bepillantást nyújtanak a lelkük mélyébe, ami szomjazik a valódi intimitásra.

És az intimitás az a pont, ahol a szex bejön a képbe. Ha férfi nem kap elég megbecsülést, akkor nem nyílik meg, de az intimitás utáni vágya ugyanúgy fenn marad. Erre viszont nagyon jó pótszer a szex, mert arra az éjszakára, órára, percre megteremti az intimitás illúzióját.

Én úgy gondolom, hogyha valakit szexuális segédeszköznek használnak, akkor azt kell megnéznie, hogy megbecsüli-e társát. Vagy nap, mint nap beledöngöli-e a földbe, szavakkal, tettekkel, játszmákkal. Ha az utóbbi áll, akkor változtatnia kell a magatartásán, vagy ha az nem megy, akkor egy új partnert keresni, akinek képes kimutatni azt, hogy megbecsüli.
süti beállítások módosítása