HTML

Nőkovács

A női viselkedésről fogok írni,az elkövetett hibáinkról. Férfiakat megkérdezve.:-)

Friss topikok

  • Vaki Vaki: @Nőneklenni: Valami komoly tudós ember írásában volt az információ, miszerint ugye a törzsfejlődés... (2021.05.25. 16:02) Ha a férfi hallgat 3.:-)
  • Sipi81: Nekem tetszett a bejegyzés. Az erős nőről mindig ez jut eszembe, amikor Boldizsár Ildikó volt rége... (2020.07.27. 23:43) Az erős nő

Címkék

Férfibizonytalanság

2013.09.06. 11:42 Nőneklenni

Talán hihetetlen, de a férfiak sok esetben ugyanúgy elégedetlenek külsejükkel, eredményeikkel, mint mi.

Őket ugyanúgy frusztrálhatják, keseríthetik el a média által sugallt ideálok, milyennek kell lennie egy tökéletes férfinak.

Frusztrálhatja őket a magasságuk, a hajuk mennyisége, a pocakjuk, a szőrzetük, hogy szemüvegesek, hogy épp padlón vannak és persze kihagyhatatlan az, ami a nadrág alatt van.:-) Megfelel- e, tud-e örömet szerezni, etc.

Egyáltalában, amilyen elvárásokat támaszt feléjük a média és a nők, rengeteg férfi aggódik, megfelel- e és értékeli magát alul, vagy semmire sem.

Állandó jelleggel piszkáljuk, minősítjük őket az adottságaik miatt, a tetteik miatt, alapjában véve női feladat elvégzésével.

Megjegyzem: megnézném , melyik nő örülne annak, ha a párja reklamálna, miért nem fúr fel egy polcot a falra-> ha már olyan fenenagy egyenjogúság van.

(Sokszor jut eszembe Bódi Margó egyik kijelentése( nem vagyok naprakész ezekben a témákban,  véletlenül láttam a cikket), ami nagy port vert fel, pedig én igazat adok neki. Azt találta mondani, nem tudna férfiként nézni a párjára, ha azt mosogatni látná. Töredelmesen bevallom, nekem sem lenne túlzottan vonzó látvány.Mert ez nem férfimunka. Nyilvánvaló, hogy a férfi is rákényszerül adott esetben( ha egyedül él), de ha már egy nő van mellette, akkor ez a tevékenység számomra nem vonzó.)

A férfiak ki vannak éhezve a törődésre, szeretetre. Egy részük képes emiatt belemenni akár lehetetlen kapcsolatokba is (ugyanúgy, mint mi). Bármit, mindent megtenne egy kis törődésért. Dacára annak, hogy esetleg semmit nem kap cserébe.

Tele vannak adni vágyással. És ezzel nagyon sok nő vissza is él.

Nyilvánvaló, hogy nagyon nehezen tudjuk, tudnánk helyrerakni egy férfi önértékelését, már csak azért is, mert szinte sosem beszélnek a lelki bajaikról, de talán visszavehetnénk egy keveset az elvárásainkból.

Például megválogathatnánk a szavainkat.

Tessék nekem megmondani, ki tehet arról pl, hogy nem 190 centire nőtt? És mert nem akkorára nőtt, már nem férfi és értéktelen?

Mit tetszene szólni, ha egy férfi kerek perec kijelentené, hogy nem nő, akinek nincs 120-as mellbősége?

Persze nem kell hogy bárki tetsszen, nem erről van szó. Mindenkinek van valami elképzelése arról, milyen típus a vonzó számára. De meg lehet ezt fogalmazni nem bántóan is, illetve sosem tudhatja az ember, nem -e az ideáljától eltérő külsejű férfiban van meg mindaz a belső tulajdonság, ami számára fontos.

Úgyhogy Hölgyek, próbáljuk meg az embert látni a másikban, nem folyamatosan reklamálni és ha már többet nem tehetünk, ne romboljuk még jobban senki önértékelését. Mert ettől Te nem leszel több. Sőt.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nokovacs.blog.hu/api/trackback/id/tr55497802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kekasszony 2013.11.09. 07:14:08

Szia!
Most találtam erre a blogra. Teljesen a szívem szerint írtál, olyan fájdalmasan veszendőben vannak az általad megfogalmazott értékeink!
Lehet tudni valamit még Rólad? Gyakorlatlan vagyok itt a 'közlekedésben' mindenesetre NE hagyd abba kérlek! Pontosan ilyen "átértékelés" zajlik az életemben. Milyen kár, hogy fiatalon olyan buta voltam.
üdv

Nőneklenni 2013.11.20. 21:55:04

Szia!

Köszönöm, örülök, ha találsz benne érdekeset.Vagy egy másik nézőpontot.:-)

Mit szeretnél tudni?

Nem hagyom abba, de sajnos az utóbbi időben nem jutott idő az írásra.
Ahogy van rá lehetőségem és ihletem, folytatom.:-)
süti beállítások módosítása