HTML

Nőkovács

A női viselkedésről fogok írni,az elkövetett hibáinkról. Férfiakat megkérdezve.:-)

Friss topikok

  • Vaki Vaki: @Nőneklenni: Valami komoly tudós ember írásában volt az információ, miszerint ugye a törzsfejlődés... (2021.05.25. 16:02) Ha a férfi hallgat 3.:-)
  • Sipi81: Nekem tetszett a bejegyzés. Az erős nőről mindig ez jut eszembe, amikor Boldizsár Ildikó volt rége... (2020.07.27. 23:43) Az erős nő

Címkék

Ha a férfi hallgat 3.:-)

2014.04.08. 15:09 Nőneklenni

Az egyik általános probléma a férfi-nő kapcsolatokban, a kommunikáció.

Mindig előhúzzuk, hogy a férfiak  nem kommunikálnak "rendesen".

Kérdezünk, nem válaszol, megint kérdezünk, megint nem, nyaggatunk,hisztizünk, vitázunk...ahelyett, hogy tudomásul vennénk, a férfiaknak nem óhajtanak mindenről beszélni. Nyaggatás hatására különösen nem.

Ők nem beszélnek mindenről, ahelyett megoldják.

 

Mi minden apróságot elmesélünk, ha ráléptek a lábunkra, ha csúnyán nézett ránk az eladó, ha feltörte a lábunkat a cipő. Ők nem. Ez olyan nagy tragédia?

Mit szólnál hozzá, ha a férfi elkezdené a panaszáradatot:

-Képzeld el, ez az aljas Józsi eldugta a kalapácsot,nem tudtam dolgozni,mert 1 órán keresztül kerestem. A benzinkutas bunkó volt, a vasúti lámpa pont előttem váltott pirosra és különben is, lett egy tyúkszemem!

És csak ontaná...

Vagy mit szólnál ahhoz, ha valamit nem szeretnél elmondani és a férfi nyaggatna, esetleg tányért is földhöz vágna?

 

Nem hökkennél meg? 

Én biztosan szemügyre venném, napszúrást kapott-e.

 

És ez nem arról szól, hogy ne érdekeljenek a vele történtek. Egyszerűen arról, ha megkérdezed, van-e valami baj, vagy mi történt vele napközben és nem válaszol,vagy azt mondja: semmi, tessék tiszteletben tartani!

 

 

Ha egy férfit nyaggatsz,hogy számoljon be mindenről, gyakorlatilag gyerekként kezeled, számonkéred. Nem bízol abban, hogy van esze és képessége megoldani egyedül azt, amin gondolkodik, ami történt vele.

De ha nem bízol benne, miért a kapcsolat?:-)

 

 

 

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nokovacs.blog.hu/api/trackback/id/tr445987896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Néni 2014.04.23. 17:06:29

Szörnyen sztereotíp az írás. Nekem pl. nem volt egy ilyen kuka pasim sem :) vagy lehet, hogy a java jutott???:-D

Nőneklenni 2014.05.01. 11:08:01

Kedves Néni!
Ezzel a hozzászólásoddal leszólod a férfiakat. Magadat pedig felemeled.

Ez is egy hozzáállás.

Néni 2014.05.02. 23:46:31

Kedves Nőneklenni!
Nem volt szándékomban leszólni a férfiakat, sőt!
Arra céloztam volt, hogy véleményem szerint a férfi is (mint ahogy a nő is) emberből van. Nem egy külön faj, akire más kommunikációs szabályok vonatkoznak. Lsd. " a férfiak nem óhajtanak mindenről beszélni" Bár annyiban igazad lehet, hogy én sem vagyok az a hisztis, nyaggatós tányércsapkodó :)

Nőneklenni 2014.05.09. 15:32:44

Persze, hogy emberből van.:-) De általánosságban nem úgy és annyit kommunikálnak, mint a nők.:-)
És ezt nem ártana elfogadni.:-)

Vaki Vaki 2021.05.25. 16:02:18

@Nőneklenni: Valami komoly tudós ember írásában volt az információ, miszerint ugye a törzsfejlődésünk, életmódunk mássága miatt egyszerűen másként alakult a kommunikációnk.

A pasiknak, akik egy-két társukkal kis csoportban vadászni mentek fontos információk átadására alakult a kommunikációjuk.
Kezdve a veszélyre figyelem felhívástól, a vadászat megszervezéséig, és a tudás-tapasztalat átadásáig a társaknak.
A férfi kommunikáció a fontosságra épít.

A nők nagy csoportokban (nem tagadva hogy természetszerűen a férfiakéhoz hasonló kommunikációt is végzik, mert kell a túléléshez) de a csoportépítéshez is kommunikálnak. Semmitmondó-csacsogó beszéd, aminek nem a tartalma a fontos, hanem hogy kapcsolatot épít a többiek felé.

Okos pasik meg ezt felismerik és a csacsogást egy szűrőn átengedik, oda sem figyelnek. Ha ezt a csajok nem tolerálják és a semmitmondásra semmitmondó választ erőltetnek, az csak bosszantó és zavaró lehet a kapcsolatban.
süti beállítások módosítása